Pho med biff og speilegg

4 porsjoner
Ren Mat Pho Biff Egg

I denne suppen kan du bruke de grønnsakene du måtte ha for hånden, nå mot sommeren har du kanskje sukkererter og reddiker? Kinakål eller pak choy blir også godt. Smaken ligger gjerne i kraften, så du kan droppe kjøttet om du vil, eller bytte det ut med tofu for en vegetarisk variant.

400 g nudler, gjerne sobanudler
1 ½ liter kjøtt- eller kyllingkraft
400 gram mørt biffkjøtt
2-3 aromasopp eller champignon
4 egg
3 hvitløksfedd
2 rødløk
4-5 vårløk
100 gram sukkererter
1 tomme fersk ingefær
2 chili
hoisinsaus/soyasaus
et par never bønnespirer
1 ts koriander

  • Skjær løken i tynne skiver. Hakk koriander, hvitløk, chili og ingefær. Fres blandingen i en gryte med litt olje, og tilsett kraft og krydder. La putre i 15 minutters tid, sil av og tilsett saus etter smak, for eksempel hoisinsaus eller soyasaus. Ha i bønnespirer.
  • Stek speilegg i en god olje på høy varme til de blir sprø, og med hel plomme. Skjær opp sopp og biff i løvtynne skiver og kutt opp vårløk, sukkererter og chili. Kok opp nudler, og tilsett alt utenom kjøttet og egget i suppen.
  • Hell over i boller og ha i kjøttet. Den varme kraften gjør at kjøttet varmebehandles tilstrekkelig. Topp med egg, koriander og gjerne litt chilisaus på siden.

Flere oppskrifter