Potetsalat med pultost-rømme
4 porsjoner
Pultosten er så mye mer enn et tradisjonsrikt pålegg. Prøv den til potetsalat, og server gjerne med velmodnet rakfisk ved siden av.
400 g / ca. 8 nypoteter
2 hjertesalat, eller ½ nykål
½ bunt frisk gressløk, finstrimlet
2 reddiker, finstrimlet
4 ss pultost
ca. ½ beger rømme
litt olivenolje og eddik
salt og pepper
- Kok potetene til de er møre. Ha gjerne litt salt i kokevannet.
- La potetene dampe av, og del dem i skiver. Vend i litt god olivenolje og eddik. Bland inn reddiker og gressløk.
- Del hver hjertesalat i to og grill kort på hver side i en grillpanne. Bruker du nykål damper du den lett før grilling.
- Miks sammen pultost og rømme og litt salt. Mengden pultost i forhold til rømme kommer an på typen pultost, så smak deg frem.
- Anrett potetsalat og hjertesalat/nykål og drisle pultostrømmen over. Smak til med nykvernet pepper og flaksalt.