Kikertfrittata med asparges
4 pers
En kikertfrittata er nesten like enkel å slenge sammen som en vanlig omelett. Putt i det du måtte ha av grønnsaker fra kjøleskapet; løk, paprika, oliven, eller asparges er en god start.
¾ dl olivenolje + 2 ss olivenolje
2 store gulrøtter, finhakket
2 vårløk, finhakket
3 asparges
350 gram grønnkål, finhakket
2 fedd hvitløk, presset
240 gram kikertmel
1 ts natron
1 ts salt
½ ts pepper
1 ½ ts spisskummen
1 ½ ts paprikakrydder
1 ½ ts gurkemeie
6 dl vann
- Sett stekeovnen på 200 grader. Varm to spiseskjeer olivenolje i en ovnssikker sautépanne.
- Tilsett gulrøtter og vårløk og stek i et par minutter, før du tar i hvitløk, asparges og grønnkål og steker ytterligere fem minutter, til grønnkålen begynner å mykne. Hold blandingen varm over medium varme, mens du forbereder røren.
- I en stor bakebolle, bland kikertmel, salt, pepper, krydder, vann og resten av olivenoljen. Tilsett fyllet.
- Hell røren over i pannen og stek den i om lag seks minutter eller til kantene begynner å stivne.
- Sett pannen i ovnen og la stå i 20-30 minutter, eller til toppen har stivnet.
- Skru på grillfunksjonen de siste minuttene, om du ønsker en gylden stekeskorpe.
- Ta frittataen ut av ovnen og la hvile for å få rett konsistens. Server med frisk salat, og gjerne en god chili- eller paprikasaus.