Kikertfrittata med asparges

4 pers
Kikertfrittata Med Asparges Ren Mat

En kikertfrittata er nesten like enkel å slenge sammen som en vanlig omelett. Putt i det du måtte ha av grønnsaker fra kjøleskapet; løk, paprika, oliven, eller asparges er en god start.

¾ dl olivenolje + 2 ss olivenolje
2 store gulrøtter, finhakket
2 vårløk, finhakket
3 asparges
350 gram grønnkål, finhakket
2 fedd hvitløk, presset
240 gram kikertmel
1 ts natron
1 ts salt
½ ts pepper
1 ½ ts spisskummen
1 ½ ts paprikakrydder
1 ½ ts gurkemeie
6 dl vann

  • Sett stekeovnen på 200 grader. Varm to spiseskjeer olivenolje i en ovnssikker sautépanne.
  • Tilsett gulrøtter og vårløk og stek i et par minutter, før du tar i hvitløk, asparges og grønnkål og steker ytterligere fem minutter, til grønnkålen begynner å mykne. Hold blandingen varm over medium varme, mens du forbereder røren.
  • I en stor bakebolle, bland kikertmel, salt, pepper, krydder, vann og resten av olivenoljen. Tilsett fyllet.
  • Hell røren over i pannen og stek den i om lag seks minutter eller til kantene begynner å stivne.
  • Sett pannen i ovnen og la stå i 20-30 minutter, eller til toppen har stivnet.
  • Skru på grillfunksjonen de siste minuttene, om du ønsker en gylden stekeskorpe.
  • Ta frittataen ut av ovnen og la hvile for å få rett konsistens. Server med frisk salat, og gjerne en god chili- eller paprikasaus.

Flere oppskrifter