Kartoffelscones

Grandtante Edels danske kartoffelscones er det perfekte tilbehøret til både salte og søte retter. Nyt dem nystekte til for eksempel en høstsuppe eller soppgryte, eller med smør og syltetøy – eller hva med en god hjemmelaget pesto? De er også en flott måte å bruke opp potetrester fra gårsdagens middag på.
Allergener: Melk, egg og gluten
Oppskrift av Edel Meilandt Andresen
Du trenger
- 400 g poteter
- 8 ts bakepulver
- 2 ts salt
- 400 g hvetemel
- 6 ss smør
- 2 egg
- 6 ss fløte
Fremgangsmåte
Skrell potetene og skjær dem i terninger. Kok dem i en kjele med vann i 10-15 minutter til de er møre. Hell av vannet og la potetene ligge i gryten i noen minutter for å dampe av. Mos potetene og sett dem til side.
Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt i en stor bolle. Skjær smøret i små terninger og arbeid det inn i melblandingen med hendene til det ligner grove smuler.
Pisk eggene lett sammen i en liten bolle og rør dem deretter inn i deigen.
Tilsett de moste potetene og fløten, og bland godt sammen til en jevn deig.
Elt deigen raskt sammen med hendene til den er smidig. Unngå å overarbeide deigen. Rull ut deigen på en lett melet overflate til den er ca. 2 cm tykk. Bruk et glass eller en rund utstikker til å stikke ut sirkler. Plasser sconesene på en bakeplate dekket med bakepapir.
Forvarm ovnen til 225 ºC. Stek sconesene midt i ovnen i ca. 15minutter til de er gyldenbrune og gjennomstekte. La dem avkjøles litt på bakeplaten før de serveres.