Kartoffelscones

20 stykk
Kartoffelscones

Grandtante Edels danske kartoffelscones er det perfekte tilbehøret til både salte og søte retter. Nyt dem nystekte til for eksempel en høstsuppe eller soppgryte, eller med smør og syltetøy – eller hva med en god hjemmelaget pesto? De er også en flott måte å bruke opp potetrester fra gårsdagens middag på.

Allergener: Melk, egg og gluten

Oppskrift av Edel Meilandt Andresen

Du trenger

  • 400 g poteter
  • 8 ts bakepulver
  • 2 ts salt
  • 400 g hvetemel
  • 6 ss smør
  • 2 egg
  • 6 ss fløte

Fremgangsmåte

Skrell potetene og skjær dem i terninger. Kok dem i en kjele med vann i 10-15 minutter til de er møre. Hell av vannet og la potetene ligge i gryten i noen minutter for å dampe av. Mos potetene og sett dem til side.

Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt i en stor bolle. Skjær smøret i små terninger og arbeid det inn i melblandingen med hendene til det ligner grove smuler.

Pisk eggene lett sammen i en liten bolle og rør dem deretter inn i deigen.

Tilsett de moste potetene og fløten, og bland godt sammen til en jevn deig.

Elt deigen raskt sammen med hendene til den er smidig. Unngå å overarbeide deigen. Rull ut deigen på en lett melet overflate til den er ca. 2 cm tykk. Bruk et glass eller en rund utstikker til å stikke ut sirkler. Plasser sconesene på en bakeplate dekket med bakepapir.

Forvarm ovnen til 225 ºC. Stek sconesene midt i ovnen i ca. 15minutter til de er gyldenbrune og gjennomstekte. La dem avkjøles litt på bakeplaten før de serveres.

Flere oppskrifter