Lammeside

Vårt påskelam er bokstavelig talt litt på siden av det vi er vant til. En kombinasjon av spareribs og ribbe. Kjøttet krydrer du etter skjønn. Med ekstra rosmarin tar retten deg med på en kulinarisk reise til varmere strøk. Lammesiden serverer du som et stort stykke som senere deles opp, eller du gjør som oss: Skjær den opp i egnende serveringsbiter og la gjestene spise med fingrene.
Du trenger
2 kg lammeside
1 bunt persille
1 bunt rosmarin
salt og pepper
Fremgangsmåte
Gni lammesiden godt inn med salt, finhakket persille og rosmarin. La den ligge kaldt over natten for å trekke til seg smak.
Dagen etter skyller du av saltet og tørker lammesiden godt med kjøkkenpapir. Krydre deretter med kvernet pepper.
Legg lammesiden i en langpanne og stek den i en forvarmet ovn på 170 grader i ca. 2 . time, eller til kjøttet er sprøstekt, gyllent og saftig.
Lammesiden skal spises med fingrene og beina skal gnages av.