Filopai med portvinsbakt purre og rødbete
4 pers
Denne paien inneholder alt som er godt; rødbeter, pastinakk, purre, portvin, lakris og honning. Ønsker du en fyldigere pai kan den fylles med champignon og toppes med en god, lagret ost. For vegansk variant kan du sprinkle over hakkede cashewnøtter istedenfor ost.
Oppskrift av Julianes Kokebok
1 pakke filodeig frossen, må tines
½ kopp nøytral olje til baking
1 stor purre
6 ss portvin
2 håndfull frisk basilikum, grovrevet
4 rødbeter
6 pastinakk
1½ ss lakrispulver, litt honning og tørket chili.
1½ ts grovt salt
12 ss extra virgin olivenolje
- Sett ovnen på 210 grader varmluft.
- Skrell rødbete og pastinakk, del rødbetene i båter og hver pastinakk i to like deler.
- Bland lakris, chili, salt, olje og honning, miks godt med grønnsakene.
- Ovnsbakes ca. 40 min til de er myke inni og har brune kanter.
- Underveis i stekeprossessen kan du vende litt på grønnsakene. Del purren i to og vask.
- På et papirkledt bakebrett, legg de halve purrene med snittsiden opp. Risle over portvin, så bittelitt olje.
- Bak grønnsakene i ovnen til purren har frynsete, brune tupper, omlag 15 minutter.
- Grovriv basilikumen og bland purre og rotgrønnsaker sammen.
- På en papirkledt langpanneform legger du et filoark. Pensle med olje og gjenta til du har seks lag med filoark. Fordel grønnsaksblandingen i et stort rektangel. Gjenta prosessen med å pensle seks filoark med olje, og legg over. Bak i ca. 25 minutter på 210 grader varmluft.