Hvit fisk med grønnsaker

4 pers
Hvit fisk med finhakket gronnsaker

Mirepoix heter det på fransk når du finhakker ulike grønnsaker. Du kan bruke det du måtte ha for hånden, poenget er at de skal finhakkes. Litt jobb, men lekkert! Du kan bruke alle typer hvit fisk, benfri med skinn. Bortsett fra litt hakking er dette en superenkel rett som du kan servere med grønnsaksmoser og all slags spennende poteter til. Bruk de grønnsakene du har!

ca. 800 g fiskefilet 
salt, smør og olje til steking 
½ rød paprika 
½ grønn paprika 
½ squash 
½ rød chili 
1 liten fennikel 
1 skive knollselleri 
10 sorte, steinfrie oliven 
1 ss kapers 
1 hvitløkfedd 
salt, pepper og laurbærblad 

  • Støt laurbærblad og noen pepperkorn i en morter. 
  • Finhakk grønnsakene i bitte små terninger og stek dem i ikke alt for varm panne i olivenolje sammen med kapers, salt og pepperblandingen til de er møre, 2-3 min. 
  • Fisken tørker du godt på skinnsiden, lag et par snitt så ikke skinnet ”krymper” og legg stykkene i en panne med rikelig smør og en skvett olje. Strø over litt salt og skru ned varmen hvis du synes det freser for mye. 
  • La den steke til den er gjennomstekt, ikke snu den, rist litt forsiktig på pannen så du ser den ikke henger fast, men la den ellers ligge stille. Legg et lokk over hvis du synes det går for sakte å få den gjennomstekt. 
  • Legg opp fisken på varme tallerkener med mirepoix på toppen og tilbehøret du har valgt ved siden av. Bruk litt balsamicokrem som smaksforsterker og server med en god, grønn salat til.

Flere oppskrifter