Ramensuppe
4 pers
Ramen er opprinnelig fra Kina, men assosieres i dag først og fremst med det japanske kjøkken, hvor det er et kulturelt ikon – så integrert at det finnes et eget ramen museum i Yokohama. Ramensuppe krever en del grønnsakskutting, men vi lover at det er verdt jobben!
300 g bokhvetenudler (i helsekost) eller fullkornsspaghetti
1 chili
1-2 hvitløksfedd
½ ts ingefær, revet
1 purre eller 2 vårløk
2 gulrøtter
en pakke tofu
1 ½ liter vann eller grønnsakskraft
2 terninger grønnsaksbuljong (sløyfes om du har kraft)
2 ts miso
100 g sopp, vi brukte shitake
100 g spinat eller pak choi
bønnespirer til pynt
olje til steking
en neve sprøstekt løk (kan sløyfes)
- Fres hvitløk, ingefær og finhakket chili i litt olje.
- Skjær purre/vårløk og gulrøtter i fyrstikkstore staver.
- Del tofu i terninger og soppen i biter, spinat eller pak choi grovhakkes. Tilsett grønnsaker og tofu i pannen og sautér noen minutter.
- Kok opp vann og tilsett buljong eller kok kraften. Kok nudler etter anvisning på pakken.
- Fordel ingrediensene i fire boller og hell over suppekraften og den sprøstekte løken. Nytes best med spisepinner!