Rajma masala
4 porsjoner

Rajma masala er en indisk rett fra Punjab nord i landet. Rajma betyr kidneybønner på hindi, men du kan også bruke andre bønner. Retten serveres ofte med ris, men er også nydelig å dyppe ferskt brød i. Vil du ha en rundere smak kan du tilsette noen spiseskjeer kokosmelk eller kokoskrem.
2 bokser ferdigkokte kidneybønner eller sorte bønner
1 boks hermetiske tomater eller 4 store tomater
1 ss tomatpuré
1 stor løk, finhakket
3-4 fedd hvitløk, finhakket
1-2 ss ingefær, raspet
1 chili, finhakket
2 ts garam masala
1 ts gurkemeie
1 ts salt
¼ ts cayennepepper
en neve frisk koriander, finhakket
2 laurbærblad
salt etter smak
- Varm olje i en panne og fres laurbærbladene på medium varme i om lag ett minutt.
- Tilsett løk, hvitløk, ingefær og chili og stek i noen minutter til løken er myk, mens du rører om innimellom.
- Ha i tomater, og rør inn cayennepepper og gurkemeie. La det småkoke 8-10 minutter.
- Bland inn bønnene, og tilsett garam masala. Vil du ha gryten litt mer flytende, tilsetter du litt vann.
- Topp med fersk koriander og server med naan eller ris.