Trippel kakaolykke

4 kopper
Kakao Ren Mat nr 54 14435 copy

Hva er vel bedre enn kakao på kalde dager? Enten du liker det friskt med appelsin, krydret med chai, eller søtt med salt karamell, har vi tre smaksrike varianter som garantert vil gjøre dagen din litt bedre.

Allergener: Melk

Kakaobase

  • 100 g mørk kokesjokolade, gjerne 70 % kakao

  • 6 dl helmelk

  • 1 dl kremfløte

  • 2 ss sukker

Fremgangsmåte

Hakk sjokoladen i biter.

Varm opp melk, kremfløte og sukker under omrøring på lav til middels varme.

Tilsett sjokoladen og visp til blandingen er jevn.

Salt karamellsaus

  • 300 g sukker

  • 1/2 dl vann

  • 125 g smør

  • 3 dl kremfløte

  • 3 ts havsalt

Fremgangsmåte

Ha sukker og vann i en kjele, og la det koke uten å røre til vannet har fordampet og sukkeret smelter til en lys gyllen farge.

Det tar ca. 10 min. Tilsett terninger av smør og rør til det har smeltet. Ta kjelen av varmen.

Varm opp kremfløten i en annen kjele, og hell den forsiktig i karamellen litt etter litt. Rør godt, og la sausen småkoke i ca. 2-5 minutter. Jo lenger du koker, jo tykkere blir sausen. Hvis du vil ha den tynnere, ta den av kjelen etter 2 min.

Bland inn havsalt til slutt. Ta kjelen av varmen, og la karamellen avkjøles.

Denne oppskriften gir ca. 4 dl ferdig karamellsaus. Karamellsausen holder i 1-2 uker i en tett beholder i kjøleskapet. Den er like god på iskrem, til kake, i havregrøt

Flere oppskrifter