Trippel kakaolykke

Hva er vel bedre enn kakao på kalde dager? Enten du liker det friskt med appelsin, krydret med chai, eller søtt med salt karamell, har vi tre smaksrike varianter som garantert vil gjøre dagen din litt bedre.
Allergener: Melk
Kakaobase
100 g mørk kokesjokolade, gjerne 70 % kakao
6 dl helmelk
1 dl kremfløte
2 ss sukker
Fremgangsmåte
Hakk sjokoladen i biter.
Varm opp melk, kremfløte og sukker under omrøring på lav til middels varme.
Tilsett sjokoladen og visp til blandingen er jevn.
Salt karamellsaus
300 g sukker
1/2 dl vann
125 g smør
3 dl kremfløte
3 ts havsalt
Fremgangsmåte
Ha sukker og vann i en kjele, og la det koke uten å røre til vannet har fordampet og sukkeret smelter til en lys gyllen farge.
Det tar ca. 10 min. Tilsett terninger av smør og rør til det har smeltet. Ta kjelen av varmen.
Varm opp kremfløten i en annen kjele, og hell den forsiktig i karamellen litt etter litt. Rør godt, og la sausen småkoke i ca. 2-5 minutter. Jo lenger du koker, jo tykkere blir sausen. Hvis du vil ha den tynnere, ta den av kjelen etter 2 min.
Bland inn havsalt til slutt. Ta kjelen av varmen, og la karamellen avkjøles.
Denne oppskriften gir ca. 4 dl ferdig karamellsaus. Karamellsausen holder i 1-2 uker i en tett beholder i kjøleskapet. Den er like god på iskrem, til kake, i havregrøt