Rå pepperkaker

Ra Pepperkaker

Disse smaker like godt som verdens beste pepperkakedeig, selv uten mel og hvitt sukker! De er fulle av varmende krydderier som er godt for kroppen om vinteren. Kardemomme virker avgiftende og hjelper fordøyelsen, kanel har antibakterielle - og antisopp effekter, samt mye antioksidanter. Muskat kan forbedre søvnen og nellik hjelper mot forkjølelse. Bruk økologisk krydder. Vil du steke dem funker det også. Stek dem som vanlige pepperkaker. Oppskriften har vi fått av Oslo Raw.

2 dl mandler
2 dl havregryn
1 ts Ceylonkanel
1 ts ingefær
1/2 ts muskat
1/2 ts vaniljepulver
1/4 ts nellik
1/4 ts stjerneanis
10 store dadler
2 ss lønnesirup

  • Bland mandler og havre til mel i en hurtigmikser. Miks inn krydder, dadler og sirup til slutt. Kjør til du har en myk og fast deig.
  • Kjevl den ut på et brett dekket med bakepapir, og press ut dine favorittfigurer med pepperkakeformer. Legg dem i dehydrator på 42 grader i 6 timer.
  • Har du ikke tørkeovn kan du bruke stekeovnen på samme antall grader med døren på gløtt. De er gode uten tørking også. Rull deigen til kuler og deretter i fin kokosmasse så de ser ut som snøballer. Oppbevar dem i fryser eller kjøleskap.

Flere oppskrifter