Tomatsild
2 - 4 pers
Dette er en favorittsild, spesielt i jula. Server den med godt rugbrød til som aftens, til frokost eller som forrett.
8 fileter med Carlo sild
1 ½ dl mild olivenolje
8 ss eddik 7%
8 ss vann
½ dl rørsukker
1 ½ dl tomatpuré
2 ss hel pepper
3 rødløk
mye dill
- Bland tomatpuré, sukker og eddik i en bolle og visp godt sammen. Rør inn olje og vann vekselvis til jevnt. Tilsett de hele pepperkornene.
- Tørk av sildefiletene med kjøkkenpapir og skjær dem i passe store biter, litt på skrå. Del løken i to og skjær den i skiver. Ta ut kjernen i løken og kast den. Den smaker ofte litt sterkt.
- Bland sild og løk i bollen med tomatsaus, og klipp i mye dill. Jo mer desto bedre. Stilken også.
- Sett tomatsilden kaldt minst 24 timer, smakene trenger å sette seg. Du kan også fint bruke Matjessild eller annen saltet, sukret, krydret filetsild.