Bakt kittmodnet ost

4 porsjoner
RM43 bakt kittmodnet ost

Kittmodnet ost er en samlebetegnelse på ost hvor modningen skjer fra overflaten og innover. Bakterier i kittkulturen produserer stoffer som trenger inn i osten, og dette bidrar til karakteristisk smak og lukt. Kittmodnet ost egner seg utmerket til raclette, eller som hel deleost bakt i ovn.

BAKT KITTMODNET OST
1 hel kittmodnet ost, for eksempel Himmelspannet Raudberg, eller Granstubben fra Gangstad gårdsysteri (ikke øko).
Et par tynne bjørkekvister uten blader, eller treboksen som fulgte med osten.

  • Kom osten du har valgt i en tradisjonell treboks kan du bruke denne til å steke i. Husk å fjerne alt av eventuell annen emballasje som plast eller papir. Har du ingen boks kan du bruke en liten, ildfast form eller knyte et par lange bjørkekvister rundt osten for å støtte den opp.
  • Stek i ovn på ca. 170 grader i ca. 20 minutter. Steketiden kan variere, så følg med og sjekk med en gaffel.
  • Server sammen med godt brød, salte kjeks og gjerne en marmelade. Det er nydelig å dyppe ferskt brød i osten!

Flere oppskrifter