Kirsebærsorbet

4 pers
Kirsebærsorbet

Har du frosne, steinfrie kirsebær i fryseren kan du lage søt og frisk sorbet ganske så enkelt og uten ismaskin. Men en ismaskin er enklest! Prikken over isen er hjemmelaget nøtteknekk som du strør over - nam!

500 g steinfrie kirsebær
2 ½ dl vann
200 g rørsukker
1 sitron, saften fra
(25 g glukose)

  • Kok opp vann, sukker, sitronsaft og glukose. Du kan også lage isen uten glukose, men den blir litt glattere med.
  • Ha bærene i matmikseren og hell over sukkerlaken mens maskinen kjører bær og lake til en glatt masse. Smak at den er søt nok. Du kan bruke agave- eller lønnesirup i stedet for sukker.
  • Har du ismaskin heller du massen i denne, hvis ikke har du det i en bolle som du setter i fryseren. Pisk i massen med en stavmikser ca. hver halve time til massen er passe stiv. Du kan også håndrøre, men rør godt ellers danner det seg iskrystaller.

Nøtteknekk
50 g mandler
50 g hasselnøtter
1 liten neve kakaobønner (hvis du har)
100 g rørsukker
½ ts vaniljepulver
100 g Rørossmør

  • Hakk nøtter og bønner grovt i en kjøkkenmaskin eller med en kniv.
  • Ha dem i en bolle og bland i mykt smør og sukker til en deig, eller kjør alt i kjøkkenmaskinen til en klump.
  • Spre deigen ut over en stekeplate med bakepapir. Bruk en kjevle så du får lik tykkelse, det går raskere enn å bruke hendene. Stek på 180 grader i 10-15 minutter. Følg med de siste minuttene så den ikke blir svidd.
  • Avkjøl på rist og smuldre opp i biter som du har på isen.

Flere oppskrifter