Gresskarsuppe

6 pers
Gresskarsuppe

Kjøper du økologisk hokkaido-gresskar kan du trygt lage suppe på skallet også. Du bør spise skallet for rett bak det bløte skallet sitter det mye næring. Skallet gir også fin farge på suppen.

1 middelstort gresskar, type hokkaido
1 stor gul løk, grovhakket
1 stor gulrot, grovhakket
2 hvitløkfedd, grovhakket
en halv rød chili, hakket
1 ½ l vann eller kraft
1 dl kremfløte
smørklatt og olivenolje
salt og pepper
koriander

  • Skrubb gresskaret rent i rennende vann med en stiv børste.  
  • Del gresskaret, fjern frøhuset og hakk i biter. 
  • Ha smør og olivenolje i gryten og surr alle grønnsakene sammen i noen minutter. Hell på vann eller kraft, 2 ts salt og kok i 30 min. 
  • Bruk stavmikser eller kjøkkenmaskin til å lage suppen slett og fin. 
  • Sil suppen. Ikke nødvendig, men gjør at suppen blir glattere, mer elegant. Mosen du får til overs kan bli babymat, i så fall vent med saltet og ta i chilien til slutt hvis du er redd den blir for sterk for jr. Tilsett fløte og og kok opp igjen. Smak til med salt og mer pepper om nødvendig. 
  • Ha en klatt rømme på toppen og dryss over grovhakket koriander ved servering.

Flere oppskrifter