Gresskarsuppe
6 pers
Kjøper du økologisk hokkaido-gresskar kan du trygt lage suppe på skallet også. Du bør spise skallet for rett bak det bløte skallet sitter det mye næring. Skallet gir også fin farge på suppen.
1 middelstort gresskar, type hokkaido
1 stor gul løk, grovhakket
1 stor gulrot, grovhakket
2 hvitløkfedd, grovhakket
en halv rød chili, hakket
1 ½ l vann eller kraft
1 dl kremfløte
smørklatt og olivenolje
salt og pepper
koriander
- Skrubb gresskaret rent i rennende vann med en stiv børste.
- Del gresskaret, fjern frøhuset og hakk i biter.
- Ha smør og olivenolje i gryten og surr alle grønnsakene sammen i noen minutter. Hell på vann eller kraft, 2 ts salt og kok i 30 min.
- Bruk stavmikser eller kjøkkenmaskin til å lage suppen slett og fin.
- Sil suppen. Ikke nødvendig, men gjør at suppen blir glattere, mer elegant. Mosen du får til overs kan bli babymat, i så fall vent med saltet og ta i chilien til slutt hvis du er redd den blir for sterk for jr. Tilsett fløte og og kok opp igjen. Smak til med salt og mer pepper om nødvendig.
- Ha en klatt rømme på toppen og dryss over grovhakket koriander ved servering.