Biopizza

To pizzaer
2 Malin Longva 1 H3 A5182

Allergener: gluten

BUNN
250 g speltmel
1-2 dl vann
1/4 pakke tørrgjær
1 ts salt
2 ss olivenolje

  • Bland sammen det tørre til en pizzadeig.
  • Elt inn vannet og olje.
  • La deigen heves til dobbel størrelse.
  • Når deigen har hevet lenge nok, kjevle ut til 2 mellomstore bunner.
  • Bruk nok mel til utbaking.

SAUS
1 klase tomat f.eks. Norderås (deler eller hele av dette kan erstattes med hakkede tomater. Ferske tomater gir en friskere smak).
3 sjalottløk eller 1 gul løk
4 fedd hvitløk
1 ts salt
1 ts pepper
1/2 ts ceylon kanel
5 ss utvalgte ferske eller tørkede urter (f.eks. basilikum, oregano)
3 ss lønnesirup eller sukker (kan byttes ut med 1-2 gulrøtter)

  • Hvis du ikke skal lage egen ketchup, kan sausoppskriften halveres.
  • Surr finkuttet løk i olje, ha i hvitløk når løken er blank.
  • Surr i 1 min til.
  • Tomatene stavmikses og surres i løken sammen med krydder.
  • Hvis du har i gulrot skal det også i nå.
  • La det hele småkoke i 20 min.
  • Smakes til med salt og pepper.
  • Fordel fyllet utover de to bunnene og ha på ost og utvalgt topping. Sausen som er til
    overs (ca. halvparten) settes til side.
    Stekes på 225 grader i cirka 12 minutter.

FORSLAG TIL TOPPING
• Potetskiver
• Målselvnepe
• Syltede rødbetskiver
• Norsk spekepølse
• Artiskokkhjerter
• En god norsk ost – snakk med dn lokale gård eller osteutsalg for tips

KETCHUP

  • Hvis du vil lage egen ketchup tilsetter du 2 ss eplesidereddik i sausen, og stavmikser den til en glatt saus.
  • Denne kan smakes til med mer eplesidereddik, sukker og diverse krydder.
  • Tilsetter du litt sirup, 1/2 dl kaffe, og litt ansjos får du en deilig barbequesaus.
  • Smak deg frem. Flerbruk!

TIPS
Norderås Busk er en norsk busktomat. Sorten er tidlig, robust, har god smak og gir høy avling. Ganske motstandsdyktig mot sykdom. Tåler en del regn og kjølig vær.

Flere oppskrifter