Blomkåltaco

3 porsjoner
Blomkaltaco A En skikkelig digg kokebok 2

Denne oppskriften har vi fått fra Hanne-Lene Dahlgren og En skikkelig digg kokebok 2.

MANGOSALSA:
½ stor mango, i terninger
¼ rødløk, hakket
saften av ¼–½ lime
frisk koriander til pynt (valgfritt)

GRØNN MOS:
1 avokado
½ stor boks hvite bønner, skylt (115 g)
½ ts salt
saften av ¼–½ lime
¼ ts hvitløkspulver
6–9 små tortillalefser
Forslag til toppinger; en neve rødkål, ½ finsnittet, frisk chili, i skiver og chilimajones.

  • Forvarm ovnen til 210 °C, over- og undervarme.
  • Begynn med blomkålen. Del den i små buketter. Skjær bort enden på stilken og de grove delene, og del resten i små biter. Ha alt sammen i en stor bakebolle. Vend blomkålen i oljen, og ha deretter i alle krydderne og bland godt. Ha i kokosen helt til slutt.
  • Fordel blomkålbitene på et stekebrett, og stek i 15–20 minutter, avhengig av hvor store bitene er. De kan godt bli litt brent noen få steder.
  • Ha alle ingrediensene til mangosalsaen i en liten bolle, og rør sammen. Denne kan gjøres enda mer spennende om du vil, med f.eks. chili, agurk, cherrytomater eller lignende.
  • Stavmiks ingrediensene til den grønne mosen. Smak eventuelt til med mer lime og salt.
  • Stek tortillalefsene lett i en stekepanne, eller varm dem i ovn eller mikrobølgeovnen.
  • Fyll tortillaene med mos, blomkål og salsa. Topp eventuelt med rødkål, frisk chili og chilimajones, og nyt!


Flere oppskrifter