Skrei med stuing av spinat og sukkererter
4 pers

Fiskeretter som denne gjør seg jo nesten selv. Er du for sent ute til å få kjøpt skrei, kan du helt fint bruke frossen torskefilet også.
Allergener: gluten, melk
POTET
700 g poteter
- Kok potetene.
STUING
ca. 400 g spinat
100 g sukkererter
½ ts kvernet pepper
saften av ½ sitron
grovt salt og sukker til fisken
- Del opp sukerertene i mindre biter.
- Sett av noen never spinat til sausen.
- Wok resten av spinaten og sukkererter i en dyp panne med litt
smør, til spinaten har sunket sammen. - Sett til side.
SAUS
ca. 4 dl melk
2 ss hvetemel
¼ ts muskat, malt
2 ss smør
salt og pepper
- Smelt smør i en kjele på middels varme.
- Ha i hvetemel og bland godt mens du varmer opp.
- Spe med melk litt etter litt, smak til med salt, pepper og muskat.
- Bland inn resten av spinaten.
- Kjør sausen i en stavmikser til den har en lysegrønn farge.
FISK
800 g skreifilet med skinn
- Del skreifileten i porsjonsstykker.
- Legg på en tallerken og dryss over en god mengde av grovt salt og sukker.
- La stå ca. 8 minutter før du skyller vekk salt og sukker fra fisken og tørk lett av med kjøkkenpapir.
- Bruker du frossenfisk, ta den ut av pakken og legg i et kar med saltet vann.
- Bruk om lag en spiseskje salt per liter vann
- Legg fiskestykkene med skinnsiden ned i en stekepanne med litt smør. Stek 3–5 minutter på hver side, til de er lett gylne.
- Tilslutt når alt er klart, legg fisken på en seng av den wokede blandingen av sukkererter og spinat.
- Hell over saus og drisle sitronsaft over.
- Pynt med persille eller timian og server med de kokte potetene.