Skrei med stuing av spinat og sukkererter

4 pers
Nadin Martinuzzi Skrei

Fiskeretter som denne gjør seg jo nesten selv. Er du for sent ute til å få kjøpt skrei, kan du helt fint bruke frossen torskefilet også.

Allergener: gluten, melk

POTET
700 g poteter

  • Kok potetene.

STUING
ca. 400 g spinat
100 g sukkererter
½ ts kvernet pepper
saften av ½ sitron
grovt salt og sukker til fisken

  • Del opp sukerertene i mindre biter.
  • Sett av noen never spinat til sausen.
  • Wok resten av spinaten og sukkererter i en dyp panne med litt
    smør, til spinaten har sunket sammen.
  • Sett til side.

SAUS
ca. 4 dl melk
2 ss hvetemel
¼ ts muskat, malt
2 ss smør
salt og pepper

  • Smelt smør i en kjele på middels varme.
  • Ha i hvetemel og bland godt mens du varmer opp.
  • Spe med melk litt etter litt, smak til med salt, pepper og muskat.
  • Bland inn resten av spinaten.
  • Kjør sausen i en stavmikser til den har en lysegrønn farge.

FISK
800 g skreifilet med skinn

  • Del skreifileten i porsjonsstykker.
  • Legg på en tallerken og dryss over en god mengde av grovt salt og sukker.
  • La stå ca. 8 minutter før du skyller vekk salt og sukker fra fisken og tørk lett av med kjøkkenpapir.
  • Bruker du frossenfisk, ta den ut av pakken og legg i et kar med saltet vann.
  • Bruk om lag en spiseskje salt per liter vann
  • Legg fiskestykkene med skinnsiden ned i en stekepanne med litt smør. Stek 3–5 minutter på hver side, til de er lett gylne.
  • Tilslutt når alt er klart, legg fisken på en seng av den wokede blandingen av sukkererter og spinat.
  • Hell over saus og drisle sitronsaft over.
  • Pynt med persille eller timian og server med de kokte potetene.

    Flere oppskrifter