Baguetter med spelt
2 – 10
Hvete stammer fra spelt. De moderne hvetemelsortene er utviklet for gode bakeregenskaper, men har tapt mye annet ved foredling. Eldre sorter som Ølandshvete og Dala Landhvete har et høyere næringsinnhold enn moderne, høyforedlede sorter og inneholder E- og B-vitaminer og proteiner. Av denne oppskriften kan du lage et par sprø lange brød, eller små rundstykker.
300 g vårspelt
400 g landhvete
1 ts tørrgjær (en klype fersk)
1 ss salt
6 dl vann
- Ha mel, tørrgjær og salt i en bolle og rør inn vannet.
- Dekk til bollen og la deigen heve over natten.
- Hell deigen ut på et bord med mel og del den i mindre emner. Ikke elt, men form deigen forsiktig med hendene slik du ønsker. Håndter deigen minimalt.
- Etterhev deigen i 1 time.
- Stek rundstykker midt i ovnen på 230 grader i ca. 15 minutter, etterstek 5 minutter på lavere varme. Brød stekes på 200 grader i ca. 1 time.