Omelettwrap

1 wrap
Kopi av Mindre Frisk Marit Kolby 052414357 stort

Oppskrift fra Kokeboka av Marit Kolby og Hanne Fisher. Gjengitt med tillatelse.

Dette er en praktisk omelettvariant som du kan ta med overalt, og spise uten kniv og gaffel. Den er super hvis du skal ut på reise. Du kan med fordel lage selve omeletten kvelden før, og la den avkjøles helt i kjøleskapet over natten. Så smører du wrapen om morgenen.

Allergener: egg


Du trenger

  • 2 egg
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts kvernet pepper
  • Smør til steking
  • Pålegg du liker, f.eks.: gulost, kokt skinke, agurk og salat eller røkelaks, kremost og salat eller kremost, chorizo, salat og paprika.

Fremgangsmåte

Knekk eggene i en bolle, og ha i salt og kvernet pepper.

Pisk sammen til en omelettrøre.

Varm en stekepanne på middels varme.

Ha 2 ss smør i panna, og la det smelte til det bruser.

Hell omelettrøren i panna.

La omeletten steke på lav varme til den er helt stivnet. Den skal være tynn og flat. Ta panna av varmen og la omeletten avkjøles. Legg den på et ark matpapir.

Smør kremost på omeletten hvis du bruker det.

Vask de grønnsakene du har lyst på, og skjær dem i tynne skiver. Legg dem på den ene halvdelen av omeletten sammen med gulost, røkelaks, chorizo eller kokt skinke.

Brett den ene halvdelen av omeletten over den andre, slik at den blir til en halvmåne. Brett den deretter i to igjen, og legg omelettwrapen i matpapiret. Da blir det enkelt å spise den til lunsj.

Flere oppskrifter