Salat av grønne bønner

4 pers
Bonnesalat 25

Noen vil være fornøyde med en så god salat til middag, men ikke alle. Kjøp eventuelt noen stykker hvit fisk som du steker og har til. Kylling- eller andebryst fungerer også.

300 g grønne bønner
300 g sukkererter
1 god neve hasselnøtter
1 appelsin
10 strå gressløk, hakket
1 gulrot

Dressing
1 hvitløkfedd, finhakket
5 ss olivenolje
1 ss hasselnøttolje, eller annen nøtteolje
1 appelsin, saft fra 
2 ss balsamico
1 ss flytende honning
havsalt
pepper

  • Legg nøttene i en panne og stek dem til skallet løsner. Rist på pannen. Ved å varme nøttene får du mer smak på dem. Gni nøttene med et rent kjøkkenhåndkle for å få av mesteparten av skallet. Hakk dem noe.
  • Skjær bort stilker på bønnene og sukkererter, hold dem hver for seg. 
  • Fyll opp en stor kjele med usaltet vann og kok opp. Bønner trenger god plass i kjelen for å bevare fargen.
  • Legg først bønnene i det kokende vannet og kok dem i 4 min. Ta de opp med et dørslag og la stå under rennende kaldt vann til de er kalde eller legg dem i en bolle med isbiter og vann. La de renne godt av seg. Gjør det samme med sukkerertene, men de skal bare koke ett min. Bruk samme vann.
  • Bruk en grønnsaksskreller på skallet av appelsinen, ikke ta med det hvite. Snitt strimlene i så tynt du kan.
  • Lag remser av en gulrot hvis du har instrument for dette, eller snitt dem syltynt.
  • Bland ingrediensene til dressingen i bunn av bollen og ha grønnsakene i. Løft det forsiktig rundt så det får dressing på seg. Legg opp på fat med appelsinskall, gulrot og nøtter over, klipp over gressløken og strø litt flaksalt over.

Flere oppskrifter