Chiapudding med bringebær

1 posjon
Foto Mats Dreyer Chiagrot 1 copy

En enkel og god frokost, som også egner seg i matboksen til barna. Investerer du ett minutt på å lage puddingen om kvelden, har du en deilig frokost klar neste morgen. Den vil holde deg mett lenge.

Oppskrift: Bente Josefsen

Allergener: ingen

DU TRENGER
2 dl kokosmelk (vanlig, ikke lett)
2 ss chiafrø
½ ts kanel
ca. 10 bringebær, friske eller frosne

FREMGANGSMÅTE

  • Bland kokosmelken, chiafrøene og kanel.
  • Noen pakker med kokosmelk må røres sammen fordi væsken og den
    faste massen kan ha skilt seg.
  • Røres fort sammen med en gaffel.
  • Hell massen i en tett beholder, gjerne i et glass med lokk. Bør stå minimum 2 timer, men gjerne over natten.
  • Topp med bringebær før du spiser.

TIPS

Knus noen bringebær med en gaffel, så har du en frisk bringebærsaus
til chia-puddingen. Vil du gjøre det ekstra friskt, kan du toppe puddingen
med frisk mynte. Du kan også erstatte bringebær med andre bær. Bringebær er de bærene som inneholder minst sukker.

Flere oppskrifter