Afterski mocktail

4 pers
Villbrygg cocktail drink Afterski Foto Dag Dalvang
Annonsørinnhold

En klassiker av en vintercocktail som passer utmerket etter en lang dag ute i påskefjellet. Kan lages med eller uten alkohol. Oppskriften er laget av Villbrygg og er basert på drikken Hagen 02, laget av fermentert eple, tunbalderbrå og tagetes. Lokale urter som smaker både som ananas og appelsin, og er nydelig varmet opp sammen med spicy krydder.

Villbrygg lager sesongbaserte og fermenterte alkoholfrie drikker av ville vekster, lokale råvarer og andre spennende ingredienser med oversett potensiale. Slik som naturen er Villbryggs sortiment mangfoldig og forandrer seg stadig – best for jorda, og dessuten mer spennende. Drikkene fra Villbrygg er skapt for å nytes som de er, men i anledning påske er det gøy å piffe opp godsakene litt til cocktails eller mocktails. Sjekk også ut de andre cocktailsene fra Villbrygg: Viking i Japan, Skog Tonic og Påskekaffe.

2 flasker Villbrygg Hagen 02
0,5 dl vann
2 kanelstenger
10 nellikspiker
2-3 skiver med ingefær
2 spiseskjeer med kokosblomstsukker
calvados/rom (valgfritt)
4 skiver appelsin til pynt

  • Hell Hagen 02 og vann i en kjele.
  • Tilsett krydder og kok opp. La trekke i omtrent 20 min. under lokk. Tilsett mer vann om mye fordamper, det skal være nok til omtrent 4 kopper når drikken er ferdig. Smakene blir sterkere jo lenger du lar den stå med krydderet i, smak deg frem.
  • Pynt med en skive appelsin eller en kanelstang.
  • Serveres varm. Ønsker du en liten ekstra piff kan du tilsette f. eks. litt calvados eller rom.

Flere oppskrifter