Hot pot med torsk
4 pers
En rykende varm, og passe hot, sjømatgryte er perfekt akkompagnement til en kjølig vinterkveld. Skreisesongen er januar til april, og sei passer også utmerket til denne gryta.
500 g torsk, filetert
500 g reker
1 ss olivenolje
1 fennikel, i terninger
2 gulrøtter, skivet
1 løk, grovhakket
1 chili, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ts karri
1 pakke safran
1 ss hvitvinseddik
8 dl grønnsaksbuljong
2 store tomater, grovhakket eller en boks hermetiske tomater
1 neve fersk koriander
1 tomme fersk ingefær, revet
valgfritt: 2 dl rømme
salt og pepper etter smak
- Del torsken i terninger og pill rekene. Kutt alle grønnsakene bortsett fra tomatene og fres dem sammen med hvitløk og chili i litt olivenolje.
- Tilsett karri, safran og hvitvinseddik og dampe noen sekunder. Ha i grønnsaksbuljong og kok opp. Smak til med salt og pepper.
- Ha i fisk, reker og tomater, varm opp og la trekke under lokk til fisken er ferdig. Dryss over fersk koriander og eventuelt rømme til slutt.