Hot pot med torsk

4 pers
Ren Mat Hot Pot Torsk

En rykende varm, og passe hot, sjømatgryte er perfekt akkompagnement til en kjølig vinterkveld. Skreisesongen er januar til april, og sei passer også utmerket til denne gryta.

500 g torsk, filetert
500 g reker
1 ss olivenolje
1 fennikel, i terninger
2 gulrøtter, skivet
1 løk, grovhakket
1 chili, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ts karri
1 pakke safran
1 ss hvitvinseddik
8 dl grønnsaksbuljong
2 store tomater, grovhakket eller en boks hermetiske tomater
1 neve fersk koriander
1 tomme fersk ingefær, revet
valgfritt: 2 dl rømme
salt og pepper etter smak

  • Del torsken i terninger og pill rekene. Kutt alle grønnsakene bortsett fra tomatene og fres dem sammen med hvitløk og chili i litt olivenolje.
  • Tilsett karri, safran og hvitvinseddik og dampe noen sekunder. Ha i grønnsaksbuljong og kok opp. Smak til med salt og pepper.
  • Ha i fisk, reker og tomater, varm opp og la trekke under lokk til fisken er ferdig. Dryss over fersk koriander og eventuelt rømme til slutt.

Flere oppskrifter