Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Bier Foto Nadinmartinuzzi
Reportasjer

Honningbier i høstens Ren Mat

I høstutgaven av Ren Mat er honningbier og truede bisamfunn på agendaen. Bli også med på et dypdykk i universet under føttene våre; jorda, dugnad for sauen og les om forbrukernes stemmerett!

Greenbonanza Mia 2 F
Meninger

Ufrivillig ned i skyttergrava

I Elisabeth Tollisens tilsvar til meg skjer dessverre det mest forutsigbare av alt: Vi er egentlig helt enige, men «må» allikevel være uenige fordi Tollisen spiser dyr, og jeg gjør det ikke.

Elisabeth Molleren Sylvia Emmagerritsen
Meninger

Vi må løfte blikket og se helheten

Den omfattende ødeleggelsen som industriproduksjon av frukt og grønt står for globalt, nevnes sjelden når man skal sammenligne vegetariansk kosthold med et der kjøtt inngår, skriver Elisabeth Tollisen, driver av den økologiske daglivarehandelen Mølleren Sylvia.

ORGANIC WOOL Jean Marc Vieregge Unsplash
Råvarer

Varme i hver fiber

Fra innerst til ytterst, ingen elsker ull som oss. Norske ullgensere er kjent verden over, idrettsstjernene har egne kolleksjoner og det klirrer i strikkepinner overalt. Lokalt og bærekraftig er tidsriktige ord for mat – i stadig større grad gjelder det for ull også.

Alternativt Hovedbilde Olsvik Sfo Gunnarsdottir Matjungelen 6122
Reportasjer

En jungel av muligheter

Med Matjungelen skal barn bli endringsagenter og gjennom egne erfaringer ta gode matvalg for kroppen og kloden, sier Kathrine Marthinsen i organisasjonen Folkelig. Nå rulles prosjektet ut i SFO’er i hele landet.

Inger Lise Ingdal Foto Tine Okologisk
Reportasjer

Ku og kalv sammen?

Å skille kua og kalven innebærer stress for begge. Kan de positive sidene ved samvær over tid, som bedre helse og trygge dyr, likevel veie opp for stresset når de skilles? Vi spurte inspirasjonsbonde i Landbrukets Økoløft, Inger-Lise Ingdal, som har hatt ku og kalv-samvær i 15 år.

Erik Stenvik Stjordal 5 7 14 16
Reportasjer

Lenge leve blomsterenga

Blomster med fargerike kroner, søt duft av sommer, lyden av ivrig summing og gress som blåser i vinden. Mange av oss sitter fremdeles med opplevelser fra blomsterenger eller fra gamle artsrike slåttemarker. NIBIO vurderer nå denne naturtypen som kritisk truet. La oss sørge for at den ikke bare blir et nostalgisk minne.

Greenbonanza Mia 3
Meninger

Jeg ønsker meg et fremtidsretta landbruk

Hva om vi hadde lagt fra oss den romantiske forestillingen om at den norske kua ikke har noe med den globale klimakrisa å gjøre, og heller satsa på innovativt landbruk?

Oda Jossing
Meninger

Må jeg være veganer for å spise bærekraftig?

Rundt oss gror utmarka igjen. Der det tidligere var lyngheier, masse blåbær og villbringebær står trærne tett i tett. Er det feil av meg å tenke at vi burde hatt noen sauer til å hjelpe oss å holde skogen nede, skriver Oda Vollan Jøssing til «Greenfluencerne» som oppfordrer til kjøttkutt.

Gronnsakskokeboka Web Pettersen
Artikkel

Med grønnsaker i sentrum

De er to av landets mest ettertraktede kokker. Nå vil Tom Victor Gausdal og Stian Floer at vi skal putte grønnsaker på midten av tallerkenen. Etter lanseringen i fjor høst har Grønnsakskokeboka allerede rukket å bli kåret til årets kokebok av flere medier, og spås en fremtid mellom Schønberg Erken og Espelid i bokhylla.

Bilde Radical Broccoli
Intervjuer

Greenfluencers

Møt jentene som bruker grønt engasjement til å inspirere deg og meg til bærekraftige hverdagsvalg.

Oivinn Stort Kred Karina Haugan Jensen
Artikkel

Havrens renessanse

Nykvernet havre og minimalt med gjær er hemmeligheten når saftige, glutenfrie brød trylles frem ved Achilles hjemmebakeri på Ilseng. Havren har fått en renessanse de siste årene, og det er fullt fortjent, mener Øivinn Øi.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56