Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Erik Roeed2012 Barnegroet Mg 2140 Web
Helse

Den første grøten

Selv det enkleste innen matlaging har for mange fått noe skummelt, alkymiaktig over seg. Vi tror at vi ikke kan lage like god mat som matfabrikkene. Selvfølgelig kan vi det!

Renmat Barnemat Nadinmartinuzzi
Meninger

Samvittighet på menyen

Når andres livsstilsvalg gir oss dårlig samvittighet overfor egen helse, miljø og for barna, er det på samme måte mer fristende å rette pekefingeren mot den andre enn å gå i oss selv.

biokull-bokashinorge-foto-anette-hjerde.jpg
Dyrk selv

Hva er biokull?

Det går gjetord om biokull; jordforbedrer, avlingsforsterker og karbonlagrer. Men hva er det egentlig? Og er det noe for hobbygartneren?

Gabriel Jimenez 241711 Unsplash
Dyrk selv

Fruktbar jord i potter, karm og hage

Ø-merkede gjødsel- og jordforbedringsmidler er så og si faset ut. God jord laget på bærekraftig vis er komplisert i industriell skala og bruken av torv er i strid med økologiprinsippene. Så hva slags jord skal vi bruke dersom vi ikke har egen jord?

Ren Mat 32 40806 Forside Bredde
Reportasjer

Bare barnemat?

Hvordan vet vi at maten vi serverer barna er trygg og sunn? Er ferdigmaten ok, eller bør vi lage all barnemat selv? Og hvordan få barna til å elske brokkoli? Det er ikke bare barnemat for småbarnsforeldre å navigere i rett og galt for minstemann. Dette retter Ren Mat søkelyset på i årets sommerutgave.

Renmat Nr 31 Agurk Gulrot 2 Bredde Web
Reportasjer

Den grønne revolusjon 2.0

I Norge spiser vi nesten dobbelt så mye kjøtt som på 1950-tallet. Importen av soya til husdyrfôr har vokst i samme takt. Samtidig anbefaler helsemyndigheter og forskningsrapporter oss å spise mer grønt, og redusere kjøttforbruket. Bør vi alle bli vegetarianere?

Korn Emma Gerritsen
Råvarer

Ny forskning på gammelt korn

Der emmer har vært dyrket i over 8000 år ble hvetesorten Mirakel godkjent for produksjon for seks år siden. Hvorfor utvikler vi nye kornsorter?

Foto Heidi Midtfla 3
Reportasjer

Godt håndverk gir god bi-smak

En smaksbombe! Det smaker karamell, urter, litt banan, syrlig og søtt. Vi er hos Heidi Midtflå, birøkteren fra Bingen i Buskerud, og smaker på lynghonningen som vant NM i honning i 2017.

Foto Jeanette L  Bkkevold Aroniabonde Rafil
Reportasjer

Aroniapioneren

Vi ser den gjerne pynte opp i en og annen hage, i rundkjøringer og langs veiene. Men innovative bønder har oppdaget at aroniabusken kan være så mye mer enn en prydbusk: Bærene fra den robuste og vakre busken er nemlig fulle av sunne plantestoffer.

Iain Tolhurst Foto Kirsty Edmonds Oxford Mail
Reportasjer

Plantebasert og sjølberga

En bevegelse av bønder velger bort husdyr til fordel for et plantebasert landbruk. Er det mulig å både dyrke og forbedre jorden uten tilgang på husdyrgjødsel? En av Englands eldste økologiske gårder har drevet plantebasert landbruk uten husdyr i over 25 år, og er så godt som selvforsynt på ressurser og jordfruktbarhet. Ikke noe bullshit der i gården.

Anja Bakken Riise Foto: Renate Madsen FIVH
Intervjuer

På frontlinjen

De er unge, de er handlekraftige, de er ofte kvinner og de står i bresjen for en grønnere verden. Vi har møtt Anja Bakken Riise, som leder folkebevegelsen Framtiden i våre hender. For Anja er klimahandling lik menneskerettigheter. #detskjer

Brooklyngrange Web
Artikkel

Bonde på taket

På toppen av Brooklyn kan urbane bønder dyrke løk og salat på verdens største takgård. Brooklyn Grange Rooftop Farm tar bokstavelig talt tak i egen by, og har gjort grønn business av høytliggende, bærekraftig produksjon midt i asfaltjungelen.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56