Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Tonsenhagen AKS kjokken
Meninger

Ja til mer økologisk mat i det offentlige

15 prosent-målet er historie. Nå er det opp til oss som forbrukere å sørge for utvikling av økologisk produksjon og forbruk i Norge. Med din hjelp kan det offentlige også bli en stor og viktig økoforbruker. Er du med?

Esmee batchelor 4tp V Xh BMTG0 unsplash
Råvarer

Vår i eplehagen

Om du planlegger å sette sider til høsten er det på tide å gjøre forarbeidet nå. Men hvordan var nå dette med å tynne greinene og ikke minst, hvordan tynner man i eplekartene?

Morsarven 1 Fem Generasjoner Kvinner
Reportasjer

Morsarven

Hvert år, når gresset har vokst seg langt og grønt, er det tid for hesjing. Da kommer hesjedronningene. I 70 år har mødre og døtre hesjet på gården i Arna.

LOKURT FOTO LENE JOHANSEN
Råvarer

Løkurt til folket

Den er like anvendelig som hvitløk, og har ufortjent druknet litt i de siste årenes ramsløkhype. La dette bli våren for å gjenoppdage løkurten.

BRENNESLE FOTO LENE JOHANSEN
Råvarer

Brennesle: Den ultimate smaken av vår

Brennesle og andre ville vekster var nødmat i krigstider. I dag anses nyttevekstene som gourmetmat. Brennesle er på sitt beste om våren – hva venter vi på?

Stefan Sundstrom Foto Jeanette Andersson
Intervjuer

Rockepo(t)eten

Stefan Sundström er lidenskapelig opptatt av grønnsaksdyrking, kompost og mikroorganismer. Og har, tross alt, tro på menneskene.

Tapping av bjorkesevje Foto Sanna Bergmann Markussen Fosen Folkehogskole
Råvarer

Tapping av bjørkesevje

I april kan du tappe nesten så mye du vil av sunn og næringsrik saft, rett fra bjørketreet.

FOTO ALF BERG
Meninger

Småskala-produsentene: Heltene som ikke ble nevnt

Covid-pandemiens store tapere er 300 millioner sultne mennesker. Hvordan greide vi å overse dem som rammes hardest av pandemiens restriksjoner? Hvordan sikrer vi mer lokalprodusert mat og god ernæring når neste krise rammer, spør bistandsjournalist Alf Berg i denne kronikken.

REN MAT NR 39 FORSIDE NADIN MARTINUZZI
Reportasjer

Håp: Grobunn for en ny klimadebatt

Hva bør vi egentlig snakke om når vi snakker om klimakrisen? Vårutgaven av Ren Mat tar til orde for en klimadebatt som ser på det store bildet, og hvordan vi kan dyrke og spise verden bedre.

Gmo David Stenmarck
Meninger

Økologisk landbruk ≠ GMO

Økologisk landbruk er en viktig spydspiss for bærekraftige landbruksmetoder, og sier fortsatt nei til bruk av GMO.

KLOVER harris vo tv 9 Em BJ1uk unsplash
Reportasjer

Hva bør klimadebatten handle om?

Bidrar klimaplanens ensidige fokus på klimagassutslipp til at vi mister det store bildet og med det gode løsninger? For er egentlig klimagassutslipp en god indikator på et bærekraftig landbruk?

Mycelium Alison Harrington CC BY SA
Reportasjer

Vi ser ikke karbonlagringen for bare trær

Artsmangfold og gammel skog kan være en nøkkel til god karbonfangst og lagring. Regjeringens klimaplan tar ikke hensyn til soppens sentrale rolle i karbonlagringen og nevner ikke soppen med ett ord. Planen de har laget truer artsmangfoldet og det sentrale mikrosamfunnet under jorden.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Plast

Plast er overalt – i maten, vannet, luften og til og med klærne våre. Den beskytter og forlenger holdbarheten på maten, men skaper også store miljøproblemer. I Ren Mat 55 utforsker vi plastens dilemmaer: Hvordan påvirker den helsen vår? Finnes det gode alternativer? Og hva skjer om vi ikke tar grep?

Kjøp Ren Mat

RM 55 - Plast cover