Meninger Ja til mer økologisk mat i det offentlige 15 prosent-målet er historie. Nå er det opp til oss som forbrukere å sørge for utvikling av økologisk produksjon og forbruk i Norge. Med din hjelp kan det offentlige også bli en stor og viktig økoforbruker. Er du med?
Råvarer Vår i eplehagen Om du planlegger å sette sider til høsten er det på tide å gjøre forarbeidet nå. Men hvordan var nå dette med å tynne greinene og ikke minst, hvordan tynner man i eplekartene?
Reportasjer Morsarven Hvert år, når gresset har vokst seg langt og grønt, er det tid for hesjing. Da kommer hesjedronningene. I 70 år har mødre og døtre hesjet på gården i Arna.
Råvarer Løkurt til folket Den er like anvendelig som hvitløk, og har ufortjent druknet litt i de siste årenes ramsløkhype. La dette bli våren for å gjenoppdage løkurten.
Råvarer Brennesle: Den ultimate smaken av vår Brennesle og andre ville vekster var nødmat i krigstider. I dag anses nyttevekstene som gourmetmat. Brennesle er på sitt beste om våren – hva venter vi på?
Intervjuer Rockepo(t)eten Stefan Sundström er lidenskapelig opptatt av grønnsaksdyrking, kompost og mikroorganismer. Og har, tross alt, tro på menneskene.
Råvarer Tapping av bjørkesevje I april kan du tappe nesten så mye du vil av sunn og næringsrik saft, rett fra bjørketreet.
Meninger Småskala-produsentene: Heltene som ikke ble nevnt Covid-pandemiens store tapere er 300 millioner sultne mennesker. Hvordan greide vi å overse dem som rammes hardest av pandemiens restriksjoner? Hvordan sikrer vi mer lokalprodusert mat og god ernæring når neste krise rammer, spør bistandsjournalist Alf Berg i denne kronikken.
Reportasjer Håp: Grobunn for en ny klimadebatt Hva bør vi egentlig snakke om når vi snakker om klimakrisen? Vårutgaven av Ren Mat tar til orde for en klimadebatt som ser på det store bildet, og hvordan vi kan dyrke og spise verden bedre.
Meninger Økologisk landbruk ≠ GMO Økologisk landbruk er en viktig spydspiss for bærekraftige landbruksmetoder, og sier fortsatt nei til bruk av GMO.
Reportasjer Hva bør klimadebatten handle om? Bidrar klimaplanens ensidige fokus på klimagassutslipp til at vi mister det store bildet og med det gode løsninger? For er egentlig klimagassutslipp en god indikator på et bærekraftig landbruk?
Reportasjer Vi ser ikke karbonlagringen for bare trær Artsmangfold og gammel skog kan være en nøkkel til god karbonfangst og lagring. Regjeringens klimaplan tar ikke hensyn til soppens sentrale rolle i karbonlagringen og nevner ikke soppen med ett ord. Planen de har laget truer artsmangfoldet og det sentrale mikrosamfunnet under jorden.