Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Riesling Trocken bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Flaaten Riesling Trocken 2021

Robinot bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Robinot Les Années Folles 2021

Du Grappin Macon Villages bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Du Grappin Mâcon-Villages 2021

Limoncello bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Quaglia Elixir Limoncello

Barnas aller beste kokebok
Bokomtaler

Barnas aller beste kokebok

14490401 1 bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Pet Nat By Py

Meinklang Foam Vulkan bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Meinklang Foam Vulkán

REN MAT NR 45 ULTRAPROSESSERT FOTO NADIN MARTINUZZI
Reportasjer

Høstutgaven: Ultraprosessert mat

60 prosent av maten vi kjøper i butikken er ultraprosessert. Hva er egentlig denne maten og hvordan påvirker den helsen vår? Høstutgaven av Ren Mat ser på det ultraprosesserte kostholdet under lupen for å undersøke hva slags kosthold og jordbruksmetoder som kan bidra til bedre helse for både mennesker og planet.

Korn Eg
Reportasjer

Vi sitter alle i samme båt. Men hvem skulle ta med årer?

Det kan virke som en selvfølge. Maten gir energi som vi trenger for å leve, og matproduksjon er derfor menneskenes viktigste aktivitet. Uten mat går vi helt enkelt til grunne, både som individer og samfunn. Men agerer vi som om vi har tatt dette inn over oss?

Kornlager
Reportasjer

Alltid beredt! Eller?

Krise og konflikt gjør oss ikke bare avhengige av militært forsvar, men også en bred sivil beredskap. Men med nedlagte kornlagre og krig i Europas spiskammer, hvordan står det egentlig til med Norges matberedskap?

Okonomyiaki
Reportasjer

Her er årets økomat på Øya

95 prosent av maten på Øyafestivalen er økologisk. Alle retter klimamerkes, og 20 av 25 matboder er uten kjøtt – God planlegging og gode råvarer er nøkkelen, sier miljø- og matsjef Mia Frogner. Vi guider deg gjennom øyamaten!

Kia Vulgaris2
Reportasjer

Øyafestivalen: – Vil være en motkraft

– Festivaler er som maskiner for svinn, søppel og kapitalistiske krefter, og Øya prøver å være en motkraft mot dette, sier landbrukskokk Kia Vulgaris. Som leder for frivillig-cateringen gjør hun sin innsats for å endre matsystemet. Gullmerke fra Debio til tross; - Det går ikke an å komme til et endelig mål når det gjelder bærekraft, mener 28-åringen.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Plast

Plast er overalt – i maten, vannet, luften og til og med klærne våre. Den beskytter og forlenger holdbarheten på maten, men skaper også store miljøproblemer. I Ren Mat 55 utforsker vi plastens dilemmaer: Hvordan påvirker den helsen vår? Finnes det gode alternativer? Og hva skjer om vi ikke tar grep?

Kjøp Ren Mat

RM 55 - Plast cover