Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Jen theodore O Kyod vse0 unsplash
Råvarer

Noen røde maiskorn gir meg håp for framtida

I Brasil slår småskalabøndene ring rundt mangfoldet av matplanter, for å sikre levebrødet sitt i et klima i endring. Å verne om frø gir håp, også i Norge.

Storfe Vinstervatn Oystre Slidre 030820 Yngve Rekdal 9
Meninger

Utmarksbeite – ressursgrunnlag og beitebruk

Klimaendringar og krigen i Ukraina som gjev prisauke på kunstgjødsel og andre innsatsfaktorar, har skapt uro for verdas matsituasjon og for norsk sjølvforsyning. Samstundes ligg det i norsk natur ein stor og nesten gratis fôrressurs for husdyr – utmarka.

ON BY Alexandra Gjerlaugsen Low res 2
Intervjuer

Spesialisering i mangfold

Økologisk bonde Stina Mehus er styreleder i landets største organisasjon for økologisk matproduksjon, Økologisk Norge. – Ambisjonene må opp på lik linje med resten av Europa. Nå er tiden klar, sier Stina.

Jonathan kemper Zmw Yzq K3s I8 unsplash
Dyrk selv

Kompostkake

Er du grønn på kompost, er dette en enkel oppskrift som du kan starte med.

Markus Hustad Foto Marit Lundby Digitalt 23
Meninger

Fra ultraprosessert til ultraøkologisk

Overflod av ultraprosessert mat i kostholdet er et symptom på et helt system i krise.

Kjersti Skar Staarvik Foto Nadin M
Meninger

Ultraprosessert mat: – Noen som sa "smaken av norsk natur"?

Mens vi har vært opptatt av å diskutere om poteter har for høy glykemisk indeks og om vegetabilsk olje er bedre enn smør, så har matvareindustrien i det stille forandret maten vi kjøper i butikken. – Skal vi gjøre noe med overfloden av ultraprosessert mat i kostholdet vårt, må vi endre måten vi produserer mat og forholder oss til jorda på, skriver Kjersti Skar Staarvik.

Handlenett forside
Reportasjer

Bli abonnent og få et handlenett

Den rykende ferske høstutgaven er her, og nå har vi kampanje på abonnement.

UP KAKE FOTO NADIN MARTINUZZI
Helse

5 tegn på ultraprosessert mat

Synet kan bedra. En fristende kake er kanskje ikke så appetittelig om vi ser nærmere etter. Men hva skal vi se etter?

Marit Kolby Foto Sjo og Floyd
Intervjuer

– Spis hel mat. Ikke ultraprosessert. Ikke for ofte.

Tre små setninger utgjør filosofien som har ristet den norske ernæringsvitenskapen i grunnvollene den siste tiden. Ernæringsbiolog Marit Kolby slår et slag for de gode måltidene. Og børstebilen.

Sultne gutter forside
Bokomtaler

Ole lærer å lage mat

Byens hemmelige liv forside
Bokomtaler

Byens hemmelige liv

Saladini Pilastri Rosso Piceno Bi B 2020 bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Saladini Pilastri Rosso Piceno Bib 2020

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Plast

Plast er overalt – i maten, vannet, luften og til og med klærne våre. Den beskytter og forlenger holdbarheten på maten, men skaper også store miljøproblemer. I Ren Mat 55 utforsker vi plastens dilemmaer: Hvordan påvirker den helsen vår? Finnes det gode alternativer? Og hva skjer om vi ikke tar grep?

Kjøp Ren Mat

RM 55 - Plast cover