Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Hva vi spiser nar vi spiser kjott
Bokomtaler

Hva vi spiser når vi spiser kjøtt

Dom Benedetti Mere Nature 2022 bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Dom. Benedetti Mère Nature 2022

Hajszan Neuman bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Hajszan Neumann Natural Zweigelt 2020

Fruktkarameller og blabaerskum
Bokomtaler

Fruktkarameller og blåbærskum

Vilt godt sopp
Bokomtaler

Vilt godt sopp

Hvidvin riesling tyskland riffel trocken2 bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Riffel Riesling Trocken 2021

Porzelt Cuvee Rose trocken bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Porzelt Cuvée Rosé trocken

Vann pa ville veier leder 2023 Foto Kjersti S
Artikkel

Vann på ville veier

– Når vi bor i et land som Norge, med store vannressurser og mye nedbør, kan man lett overse hvor avgjørende vannet er for vår overlevelse, skriver redaktør Kjersti Skar Staarvik

Ark of Taste
Meninger

Ikke vær feig!

Spis pultost til middag og tjukkmjølk til frokost. Eller begge til lunsj. I dagligvarebutikken er disse to produktene blant de siste levningene fra en ekte matkultur du bør unne deg – for helsa di og for smakens skyld.

Bybi 3
Reportasjer

Blomster, bier og mangfoldets potensiale

Oslos urbane birøkterlag ByBi vil gjøre norsk honning enda mer spennende ved å utnytte det store biologiske mangfoldet som både byen og Norge har – og slik også ta vare på det. Samtidig tar de opp kampen mot juksehonning, som er en stor trussel mot næringen.

Oslo budeie 2
Reportasjer

Budeia på Kongsgården

Helene Austvoll er hovedstadens eneste budeie og yster ost laget på økologisk råmelk. Nå har hun satt fokus på Oste-VM i oktober. Da skal håndverksoster fra Bygdøy Kongsgård konkurrere med 4500 oster om prestisjetunge titler.

Foto Francisco Munoz hovedbilde
Intervjuer

Kuratoren

En av Norges mest kompromissløse kokkepersonligheter er ute med ny bok. Selv foretrekker Christopher Haatuft helstekt and over fermentert kål og mener at ideen om den bærekraftige kokken er en alvorlig overforenkling.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Samberging

Hva gjør vi når maten vår hviler på import som kan stoppe over natten? Hvordan bygger vi beredskap i et matsystem som mister både kunnskap og nærhet til ressursene? Og hva skjer når selvberging møter sin egen grense – og fellesskapet må overta? I vinterutgaven spør vi hvor maten egentlig begynner, og hva som skal til for at den skal bære oss i en urolig verden.

Kjøp Ren Mat

Ren Mat nr58 forside