Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Susann Stave og Inge Lindseth
Reportasjer

Podkast: Faste og fasteimiterende diett

Inge Lindseth og Susann Stave er de første i verden som har gitt oppskriften i bokform på hvordan man kan gjennomføre fasteimiterende diett (FID) med vanlig mat. I denne episoden får vi høre hva FID er og hva det kan gjøre med kroppen og forholdet til mat.

Thomas Digervold
Råvarer

Siderekspertens favoritter

– De ville ikke servert cava på den italienske ambassaden, sier Thomas Digervold. Han vil heve anseelsen til norsk sider, og mener det flytende eplegullet bør være førstevalget på offentlige arrangementer i Norge.

Camilla Saebjornsen
Reportasjer

Podkast: Det norske osteeventyret med Camilla Sæbjørnsen

Norske oster vinner VM-medaljer, og det bobler i ysterkar på mer enn 150 håndverksysterier rundt om i landet. Vi snakker med Camilla Sæbjørnsen i Norsk Gardsost om osterevolusjonen.

Privat foto av Kathrine Kinn
Meninger

«Værekraftig» dyrevelferd

Dyrevelferd er bondens ansvar, i hvert fall i siste instans, men meninger likevel har vi alle et ansvar. Alle som spiser mat må engasjere seg i hvordan bonden tjener penger, skriver Kathrine Kinn.

Bente Josefsen foto Mats Dreyer
Intervjuer

Droppet sukker og ser seg ikke tilbake

Bente Josefsen kuttet sukker og la om til et råvarebasert kosthold. Nå vil hun inspirere andre, og setter seg et hårete mål; redusere sukkerforbruket i Norge med 20 prosent.

Foto Espen Seierstad 2
Meninger

Bryr du deg om hva husdyra spiser?

Ønsker vi et norsk landbruk som kan dokumentere at vi bruker norske fôrressurser og som sikrer lokale kretsløp, trenger vi merkeordninger som Grasbasert, skriver Peter Møller.

RM MALER BRUK DENNE Untitled Page 24
Reportasjer

Vil du jobbe i Ren Mat?

Ren Mat leter nå etter en journalist/redaksjonsmedarbeider i 30 prosent stilling ut 2023 med mulighet for forlengelse/utvidelse.

Gry Hammer foto Nadin Martinuzzi
Intervjuer

Podkast: Gry Hammer om dypøkologi, kjøtt vs. vegetar og bærekraftig kosthold på norsk

- Jeg har en liten veganer i hjertet, sier Gry Hammer. Samtidig mener hun at det å ikke spise kjøtt er å koble seg fra naturen og livsprosessene. Hør podkast her.

Korsmo kveke Foto Sara Mork NIBIO
Meninger

En kvekeelskers bekjennelser

Med en kropp som en kongekrabbe og en militant strategi borer den seg gjennom alt på sin vei, uten nåde, med sine spisse utløpere. Kveke i kjøkkenhagen er ingen spøk.

Jørgen Ravneberg
Reportasjer

Podkast: Ville vekster med Jørgen Ravneberg

Kokk, sankekonge og forfatter Jørgen Ravneberg

Maja Skogstad
Artikkel

Podkast: Maja Skogstad om markedsføring mot barn, matmakt og skam

Maja Skogstad jobber for å endre matmiljøet slik at flere foreldre kan ta informerte valg i butikken og flere barn kan vokse opp friske. Vi snakker med henne om markedsføring mot barn, falske dilemma og matmakt. Hør podkastepisoden her.

Patricia Elina Mkandawire
Meninger

Styrker vi kvinnene, styrker vi landbruket

Kvinnelige bønder i utviklingsland er nøkkelen til å utrydde sult. Med sterke kvinner i spissen bør Norge øke innsatsen for å styrke kvinners posisjon i landbruket.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Plast

Plast er overalt – i maten, vannet, luften og til og med klærne våre. Den beskytter og forlenger holdbarheten på maten, men skaper også store miljøproblemer. I Ren Mat 55 utforsker vi plastens dilemmaer: Hvordan påvirker den helsen vår? Finnes det gode alternativer? Og hva skjer om vi ikke tar grep?

Kjøp Ren Mat

RM 55 - Plast cover