Reportasjer Podkast: Faste og fasteimiterende diett Inge Lindseth og Susann Stave er de første i verden som har gitt oppskriften i bokform på hvordan man kan gjennomføre fasteimiterende diett (FID) med vanlig mat. I denne episoden får vi høre hva FID er og hva det kan gjøre med kroppen og forholdet til mat.
Råvarer Siderekspertens favoritter – De ville ikke servert cava på den italienske ambassaden, sier Thomas Digervold. Han vil heve anseelsen til norsk sider, og mener det flytende eplegullet bør være førstevalget på offentlige arrangementer i Norge.
Reportasjer Podkast: Det norske osteeventyret med Camilla Sæbjørnsen Norske oster vinner VM-medaljer, og det bobler i ysterkar på mer enn 150 håndverksysterier rundt om i landet. Vi snakker med Camilla Sæbjørnsen i Norsk Gardsost om osterevolusjonen.
Meninger «Værekraftig» dyrevelferd Dyrevelferd er bondens ansvar, i hvert fall i siste instans, men meninger likevel har vi alle et ansvar. Alle som spiser mat må engasjere seg i hvordan bonden tjener penger, skriver Kathrine Kinn.
Intervjuer Droppet sukker og ser seg ikke tilbake Bente Josefsen kuttet sukker og la om til et råvarebasert kosthold. Nå vil hun inspirere andre, og setter seg et hårete mål; redusere sukkerforbruket i Norge med 20 prosent.
Meninger Bryr du deg om hva husdyra spiser? Ønsker vi et norsk landbruk som kan dokumentere at vi bruker norske fôrressurser og som sikrer lokale kretsløp, trenger vi merkeordninger som Grasbasert, skriver Peter Møller.
Reportasjer Vil du jobbe i Ren Mat? Ren Mat leter nå etter en journalist/redaksjonsmedarbeider i 30 prosent stilling ut 2023 med mulighet for forlengelse/utvidelse.
Intervjuer Podkast: Gry Hammer om dypøkologi, kjøtt vs. vegetar og bærekraftig kosthold på norsk - Jeg har en liten veganer i hjertet, sier Gry Hammer. Samtidig mener hun at det å ikke spise kjøtt er å koble seg fra naturen og livsprosessene. Hør podkast her.
Meninger En kvekeelskers bekjennelser Med en kropp som en kongekrabbe og en militant strategi borer den seg gjennom alt på sin vei, uten nåde, med sine spisse utløpere. Kveke i kjøkkenhagen er ingen spøk.
Reportasjer Podkast: Ville vekster med Jørgen Ravneberg Kokk, sankekonge og forfatter Jørgen Ravneberg
Artikkel Podkast: Maja Skogstad om markedsføring mot barn, matmakt og skam Maja Skogstad jobber for å endre matmiljøet slik at flere foreldre kan ta informerte valg i butikken og flere barn kan vokse opp friske. Vi snakker med henne om markedsføring mot barn, falske dilemma og matmakt. Hør podkastepisoden her.
Meninger Styrker vi kvinnene, styrker vi landbruket Kvinnelige bønder i utviklingsland er nøkkelen til å utrydde sult. Med sterke kvinner i spissen bør Norge øke innsatsen for å styrke kvinners posisjon i landbruket.