Anne Mæhlum | Gyldendal Norsk Forlag
Anne Mæhlum, matstylist og sertifisert nyttevekst- og soppsakkyndig, er ute med sin fjerde bok, Vilt godt sopp. Boka er like visuelt vakker som den er opplysende og inspirerende. Her finner du detaljerte beskrivelser av gode matsopper og hvordan de helst bør brukes, nyttige tips om plukking, tilbereding og konservering, spennende artigfakta (visste du for eksempel at man har begynt å bruke østerssopp til å rense oljeforurenset jord?) – og ikke minst deilige soppoppskrifter. Mange av soppene er lette å bli trygge på, men Mæhlum tar også med noen sopper for viderekomne. Hun er flink til å tipse om erstatningssopper i oppskrifter hvor hun har brukt arter som kan forveksles, så oppskriftene kan gjøres nybegynnervennlige. Boka inneholder massevis av gode bilder av soppene i miljø, forteller når de ulike soppene er i sesong og hva slags terreng du kan finne dem i. Dette er ikke en soppbok i den forstand at du tar den med deg ut på tur, men den er en fornøyelse å bla gjennom før du går ut, eller når du kommer hjem med full soppkurv og trenger inspirasjon til nye måter å bruke den på. Neste gang du finner kantarell, prøv oppskriften «Karamell med kantarell». Den er magisk. AS