Pannebrød med varme bær og rabarbrasukker
4 porsjoner
Smaken av norske bær trumfer importerte bær når de er i sesong. Prøv dem på nystekt pannebrød, med et lett dryss av hjemmelaget rabarbrasukker – utendørs selvsagt. Rabarbrasukkeret kan du lage og ha stående. Finn ingredienser til og følg fremgangsmåten på pannebrød her, tilsett evt. litt sukker for en søtere deig. Bolledeig kan også fungere.
Oppskrift av Mia Frogner/Green Bonanza
1 del rabarbra
1 del sukker
friske bær i sesong, gjerne jordbær
- Finhakk rabarbra, og tørk den i ovn på 100 grader i 2-3 timer eller i dehydrator. La den avkjøle. Kjør den glatt i en matmølle, ha i sukker, og kjør litt til. Oppbevar på tørt glass.
- Stek pannebrød etter oppskrift på forrige side.
- Tilbered bærene ved å gi dem et par minutter i en gryte til de har sluppet litt væske, før du heller dem over pannebrødene og strør over rabarbrasukker.
Oppskriften er laget slik at den egner seg like godt til å lage ute på tur med stormkjøkken som på kjøkkenbenken. God tur og god appetitt!