Viltpasta

4 pers
Viltpasta

Når vi slakter får vi av og til små kjøttstykker som vi ikke helt hva vi skal gjøre med. Noen stykker, for eksempel biter fra bogen, det kjøttet som ligger på skulderbladet, er nesten like mørt som en indrefilet. Små indrefileter fra hjort, rein eller rådyr bør serveres med andakt. Bruk gjerne forskjellig kjøtt du renser fra når du slakter. Her er en utradisjonell og herlig oppskrift med italiensk tvist. Servert på denne måten kommer de lekre kjøttstykkene til sin rett, du behøver ikke så mye, smaken og teksturen er der likevel. Både sopp og parmesan fremhever umamismaken som er sterk i viltkjøtt. Retten ble til etter en tur i skogen, hvor vi fant en god porsjon med traktkantareller.

  • Stek soppen til den har gitt fra seg væske som den får surre i til væsken er fordampet. Ha i smør når det begynner å blir tørt, strø over salt og pepper.
  • Kok pastaen som anvist på pakken.
  • En bit av kjøttet skjæres i fingertykke skiver og stekes så vidt, maks ett minutt på hver side. Bruk samme pannen hvor du har stekt soppen,  Ikke vask den, men ha i litt mer smør. Strø over litt Maldonsalt og grovstøtt pepper.
  • Legg opp på varme tallerkener og riv over rikelig med parmesan og litt god olivenolje. Sammen med en rik og god rødvin er dette et festmåltid!

Flere oppskrifter