Yoghurt med bær, blomster og valnøttkrønsj
Når de norske råvarene er på topp, så gjør det enkelt! Bruk et utvalg av sesongens beste bær som bringebær, solbær, rips, jordbær, bjørnebær og blåbær. Servér dem med tykk yoghurt, flytende honning og litt sitron før du topper med valnøttkrønsj. Plukk og pynt med syrin, fioler, dag og natt og andre sommerblomster, så har du norsk sommereng!
Oppskrift av Juliane Josephsen/Julianes Kokebok
yoghurt
sesongens bær
spiselige blomster
½ sitron
flytende honning eller lønnesirup
to håndfuller valnøtter
- Sett ovnen på 180 grader. Til valnøttkrønsj fordeler du to håndfuller valnøtter utover et stekebrett. Risle over flytende honning. Ovnsbak nøttene til de er sprø.
- Hell et stort spann tykk yoghurt i en bolle og lag riller med en skje.
- Riv skallet fra ½ sitron og strø det over yoghurten. Risle honning i yoghurtrillene.
- Fordel bær (og gjerne frukt) i en spiral. Dryss over valnøttkrønsj og pynt med sommerblomster.