Rabarbrakake

6-8 pers
Rabarbrakake

Når du karamelliserer frukt eller bær i bunn av en kake får du en utrolig saftig og velsmakende dessert. Opp-ned rabarbrakake er ikke noe unntak!

4 stilker rabarbra
50 g rørsukker
2 ss smør

Smelt sukkeret i en kasserolle, tilsett smøret og la det karamellisere seg før du tilsetter rabarbraen i biter. La det putre litt før du heller alt i en kakeform dekket med bakepapir. Strø litt mer sukker over og la det avkjøle seg mens du lager resten.

150 g sukker
150 g smør
3 egg
100 g mel
50 g mandelmel
1 ts bakepulver
1 sitron, saft og skall av

  • Pisk smør og sukker godt før du har i ett og ett egg mens du pisker mellom hvert egg.
  • Ha i melet, mandelmel og bakepulver og pisk forsiktig, eller rør for hånd. Rør også inn sitronsaft og -skall. 
  • Hell røren over rabarbraen og stek kaken på 180 grader i
    ca. 40 min. 
  • Avkjøl den helt før du vender den over på et fat. 

Det er godt med vaniljeis eller en sironkrem til. Pisk fløte med litt sitronskall og sukker.


Flere oppskrifter