Sildegryn fra Steigen

4 porsjoner
Sildegryn Fra Steigen2 Rm37

Historisk har saltet sild vært den vanligste fisken over store deler av landet – året rundt. Når silda er lagt ned på salt, holder den seg lenge og kan fraktes også langt fra kysten. Sildegryn i ulike varianter har vært brukt flere steder i landet. Denne oppskrifta kommer fra Steigen, og er henta fra boka Tradisjonsmat fra Nordland, utgitt av Nordland Bygdekvinnelag.

1 dl risengryn
2 l vann
4 gulrøtter
½ kålrot
1/4 hodekål
½ løk
750 g poteter
3 spekesild
timian
salt
pepper

  • Kok opp vann med risengryn og ha i rensede og småskårne grønnsaker og poteter.
  • Rens silda og skjær den i små stykker som has i suppa når den er ferdig kokt. Kok det hele opp og smak til med timian, salt og pepper.

Flere oppskrifter