Pasta Puttanesca
4 pers
En pastarett for nattens dronninger! Sugo alla puttanesca er det italienske navnet og den skal være salt og rive litt i systemet. En typisk voksenpasta, men det kan veldig godt hende at barna liker den også. De tåler ofte mer krydder enn vi tror, og de elsker jo det som er salt.
20 sorte oliven uten stein
2 ss kapers
5 ansjosfileter
4 fedd hvitløk
2-3 små, sterke tørkede chili
15 små, søte tomater
1 ss revet sitronskall
1 håndfull finhakket persille
god olivenolje
400 g spagetti
litt raspet parmesan til topping
- Kok spagettien i rikelig med vann. Ha i 1 ss salt per liter vann i det vannet koker opp.
- Hakk oliven, kapers, ansjos og hvitløk.
- Varm rikelig med olivenolje i en panne og tilsett oliven, kapers, ansjos, hvitløk og chili. Mengden chili er en smakssak. Retten skal ikke brenne, men den kan godt ha litt power.
- Ha i tomatene, en øse av spagettivannet, rør rundt, sett på lokk og skru ned varmen. La sausen koke forsiktig i ca. 5 minutter.
- Smak til med salt og pepper, ikke sikkert det trengs noe, men sjekk. Kanskje behøver den en klype sukker for å kompensere for manglende sødme i tomatene?
- Hell vannet av spagettien, men la litt være igjen. Hiv alt tilbake i gryten, løft sausen forsiktig inn og ha alt på et varmt fat, i en varm bolle eller server rett fra gryta.
- Strø over finhakket persille, raspet parmesan og sitronskall og server med godt brød til. Husk varme tallerkener!