Pasta Puttanesca

4 pers
Pasta Nattens Dronning

En pastarett for nattens dronninger! Sugo alla puttanesca er det italien­ske navnet og den skal være salt og rive litt i systemet. En typisk voksenpasta, men for all del, la barna prøve! De tåler ofte mer krydder enn vi tror, og de elsker jo alt som er salt. Eller du kan ta av litt pasta til dem og servere med smør eller olje og parmesan.

20 sorte oliven uten stein
2 ss kapers
5 ansjosfileter
4 fedd hvitløk
2-3 små, sterke tørkede chili
15 små, søte tomater
1 ss revet sitronskall
1 håndfull finhakket persille
god olivenolje
400 g spagetti

  • Kok spagettien i rikelig med vann. Ha i 1 ss salt per liter vann i det vannet koker opp.
  • Hakk oliven, kapers, ansjos og hvitløk.
  • Varm rikelig med oliven­ olje i en panne og tilsett oliven, kapers, ansjos, hvitløk og chili. Mengden chili er en smakssak. Retten skal ikke brenne, men den kan godt ha litt power.
  • Ha i tomatene, en øse av spagettivannet, rør rundt, sett på lokk og skru ned varmen. La sausen koke forsiktig i ca. 5 minutter.
  • Smak til med salt og pepper, ikke sikkert det trengs noe, men sjekk. Kanskje behøver den en klype sukker for å kom­pensere for manglende sødme i tomatene?
  • Hell vannet av spagettien, men la litt være igjen. Hiv alt tilbake i gryten, løft sausen forsiktig inn og ha alt på et varmt fat, i en varm bolle eller server rett fra gryta.
  • Strø over finhakket persille og sitronskall og server med godt brød til. Husk varme tallerkener!

Flere oppskrifter