Fastelavnsboller

19 boller
Fastelavnsboller Maren Ekra Frohaug2

Denne oppskriften er basert på bestemors fastelavnsboller. Et dryss av melis på toppen av de luftige hvetebollene og de blir helt uimotståelige. Bollene kan du fylle med deilig krem og syltetøy til fastelavn.

BESTEMORS BOLLER
75 g smør
4,5 dl melk
150 g melis
2 egg
750 g mel
1 pk gjær
2 ts kardemomme

  • Smelt smøret i en stor kjele, pass på at du bruker en stor nok kjele til at deigen har plass til å heve i den.
  • Ta deretter kjelen bort fra platen og tilsett melk og melis.
  • Pisk et egg og visp det inn i blandingen.
  • Bland alt det tørre i en bolle (Mel, gjær og kardemomme). Hell det så over i kjelen og elt deigen sammen.
  • Hev deigen 45 min.
  • Del opp deigen i 19 like deler og rull til boller.
  • La bollene heve i ca. 45 minutter til de har blitt store og luftige.
  • Pensle med et vispet egg og stek på over- og undervarme 200 grader i 8-10 minutter.

KREM
3 dl fløte
2 ss sukker

  • Hel fløten i en bolle og ha i to spiseskjeer sukker og visp til krem.

Tips: Velg gjerne et økologisk syltetøy til, eller kanskje et hjemmelaget syltetøy om du har det.

Flere oppskrifter