Suppe med sommergrønnsaker, urtekraft og pannebrød

4 porsjoner
Suppe Med Sommegronnsaker Urtekraft Og Pannebrod

Lite slår nypotet – den kan spises som den er, nykokt og med litt salt på. Det eneste som kanskje gjør den bedre, er når den gjøres til stjerna i en enkel suppe, med masse smak fra urter, og servert med nystekt pannebrød ved siden av. Skal du lage denne på primus, lager du den tørre blandingen til pannebrød hjemme, og tar med i pose. Tilsett vann og elt i posen når du er ute på tur. Du kan også lage ferdig deigen, og ha på en tett boks som du tar med. Urtebuketten kan du også knyte hjemme på forhånd.


Oppskrift av Mia Frogner/Green Bonanza


1 løk

1 purreløk

1 ss revet pepperrot

6-8 nypoteter

4 gulrøtter

1 pastinakk

¼ grønt kålhode

200 gram bondebønner uten belg

en stor bunt friske urter, gjerne en blanding av persille, kjørvel, timian, rosmarin, løpstikke, merian, salvie og gressløk

olivenolje

sitron eller eddik

salt og pepper


PANNEBRØD

2 ½ dl landhvete, spelt e.l.

1 ts bakepulver

salt

vann


  • Lag urtebukett; knyt sammen urtene du skal bruke med ubleket hyssing.
  • Grovhakk løk og purre, og ha i en gryte med pepperrot, en god klunk olje og en klype salt. La det bli mørt, før du har i potet i grove biter og gulrot i biter. Dekk grønnsakene med vann, ha i urtebuketten og la det koke opp under lokk.
  • La suppa koke til potetene nærmer seg ferdige, før du har i kål og bønner. Har du ikke bondebønner kan aspargesbønner eller brekkbønner brukes, eventuelt hermetiske bønner. Kok i 5 minutter til. Smak til med sitron, salt og pepper, og ha i en ny klunk olje rett før servering.


PANNEBRØD

  • Bland mel med bakepulver og litt salt, og spe med vann mens du elter deigen til en fast, jevn konsistens. Ikke bruk for mye vann til å begynne med, spe heller mer etterhvert.
  • Del deigen i fire deler eller stek hele til et brød. Klem til ca. en halv cm tykkelse, og stek med olje i panna, et par minutter på hver side.


Oppskriften er laget slik at den egner seg like godt til å lage ute på tur med stormkjøkken som på kjøkkenbenken. God tur og god appetitt!

Flere oppskrifter