Quesadilla med rester
4 porsjoner
Her bruker du det du har av rester fra helgens grillmat og dressinger. Mine favorittkombinasjoner er grillet sellerirot med muhammara, fersk spinat og knuste tomater. Grilllet aubergine med gremolata og fersk spinat blir heller ikke feil! Server med lynsylta løk for en fargesterk og pønsjy smakshever.
Oppskrift av Juliane Josephsen/Julianes Kokebok
1 pakke tortillalefser
et par håndfuller fersk spinat
middagsrester fra helgen
litt revet ost (kan sløyfes)
- Legg en lefse på steketakka, i stekepanna, eller i ovnen. Smør på muhammara, gremolata eller basilikumdressing.
- Ha på grillet sellerirot eller grillet aubergine. Topp med fersk spinat, kanskje knuste tomater og ost om du vil.
- Legg en ny lefse på toppen og trykk litt sammen. La det steke til lefsen er litt sprø under og snu forsiktig. La det stå til undersiden har fått litt farge.
- Ha over på ei fjøl, og del opp med pizzahjul.
LYNSYLTA LØK
1 rødløk
eplesidereddik
litt salt
olje
- Skjær løk i tynne skiver. Ha løken på et norgesglass og hell over eddik til det dekker løken. Stamp eddiken godt ned i løken med en gaffel. Ha så på litt olje og rør godt så løken marineres i eddiken. La det stå i en time eller mer.