Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
Okonomyiaki
Reportasjer

Her er årets økomat på Øya

95 prosent av maten på Øyafestivalen er økologisk. Alle retter klimamerkes, og 20 av 25 matboder er uten kjøtt – God planlegging og gode råvarer er nøkkelen, sier miljø- og matsjef Mia Frogner. Vi guider deg gjennom øyamaten!

Kia Vulgaris2
Reportasjer

Øyafestivalen: – Vil være en motkraft

– Festivaler er som maskiner for svinn, søppel og kapitalistiske krefter, og Øya prøver å være en motkraft mot dette, sier landbrukskokk Kia Vulgaris. Som leder for frivillig-cateringen gjør hun sin innsats for å endre matsystemet. Gullmerke fra Debio til tross; - Det går ikke an å komme til et endelig mål når det gjelder bærekraft, mener 28-åringen.

DSC05097 2
Reportasjer

Credobilitet

Det enkle er ikke nødvendigvis det beste, mener Credo-sjef Heidi Bjerkan. Hun driver en av de beste restaurantene i Skandinavia, og lærer en ny generasjon å fermentere kimchi på fritida.

2 delaas lotte shephard renmat 2804222 CAMILLA
Reportasjer

Løsslupne høner

På Delås Gård er det hønene som gjødsler, rydder og holder plantene frie for skadedyr. – Den egentlige bonden her er høna, sier Camilla og Raymund Lester-Watvedt som holder beitende høns som en del av et mangfoldig kretsløp på gården.

WWOOF i Norge
Reportasjer

Se Norge fra en økogård i sommer

En trenger ikke reise jorda rundt for å få spennende opplevelser. Hvis du er opptatt av hvor maten kommer fra, bør du lære deg begrepet WWOOF først som sist.

REN MAT OG HANDLENETT
Reportasjer

Verv en venn og få handlenett

Kjenner du noen som kunne være interessert i å lese Ren Mat? Nå har vi kampanje!

Redaksjonen Ren Mat Foto Nadin Martinuzzi
Reportasjer

Ren Mat med nytt design og trykking i Norge

Norges økologiske mat- og livsstilsmagasin Ren Mat kommer i sommer i helt ny drakt, og med 100 sider spennende innhold om maten og folka bak. Fra og med denne utgaven blir bladet også trykket i Norge, på miljøvennlig papir og det fraktes med tog.

Hovedbilde RM44 Foto Nadin Martinuzzi
Reportasjer

Sommerutgaven: Adjø solidaritet?

To år med kriser har vist oss hvor viktig matsuverenitet er. Hvordan kan vi minske sårbarheten som følge av lav selvforsyningsgrad og sviktende beredskap? Hvordan fø den norske befolkningen, samtidig som vi ikke hindrer andre land i å gjøre det samme?

VF Anthon1 David Ledoux
Reportasjer

Kokk – eller mellommann?

De kjekke, kompromissløse gutta med mørke øyenbryn og senete muskler har tatt over kjøkkenet. De står over flammene i kjent Francis Mallmann-stil og beviser at det er restaurantene som er det nye knutepunktet i et bærekraftig skifte.

OST RM 43 FOTO NADIN MARTINUZZI crop
Reportasjer

Vårutgaven: Yst!

Ren Mats vårutgave gjør et dypdykk i melketanken. Vi hyller norske ystere og oster ved landets drøye hundre meierier, men spør samtidig hvorfor den rå melka fortsatt ikke får stå ved norske frokostbord. Vårutgaven er på vei ut til medlemmer og abonnenter nå!

1 Foto Otilie Brubaek Stokseth
Reportasjer

En seier for norsk osteframtid

Norsk osteframtid er sikret og næringen jubler. Til høsten starter første kull på den etterlengtede fagskoleutdanningen i håndverksysting på økologiske Sogn Jord- og Hagebruksskule.

Garn RM 42
Reportasjer

Graset so feitt at det glinsar

Vi mennesker vandrer gjerne i ring, på samme måte som beitedyra – i naturens og grådighetens sirkel – på let etter det saftigste gresset og de beste ideene til hvordan vi former et godt liv. Forskjellen er at beitedyra fortsatt er i et kretsløp, mens vi har staket ut en lineær sti utfor et stup. Kan et gammelt designprinsipp vise oss veien ut av uføret og inn i et regenerert landbruk via norsk design?

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Oikos
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Slipp oss til!

Utfordringene med å komme inn i landbruket står i kø for de som ønsker seg dit utenom den tradisjonelle odelsveien. I vårutgaven ser vi på barrierer og muligheter for de som er unge, kommer fra en annen utdannings- eller yrkesbakgrunn, er innvandrere eller minoriteter. Hva må endres for å sikre landbruket som en levedyktig yrkesvei?

Kjøp Ren Mat

Ren Mat nr47 framside