Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
HOVEDBILDE Foto Aud Harstad Bakken
Reportasjer

Slåttemarkens verdi

Slåttemarkene er blant Norges mest artsrike habitater. I dag regnes naturtypen som kritisk truet, og er oppført på norsk rødliste. Men på Ryghsetra i Buskerud finner vi noen som holder tradisjonen med slått i hevd.

Nibio3
Reportasjer

La det summe – Slik anlegger du din egen blomstereng

Enten det er for skjønnheten og gleden av det vakre, av motivasjonen til å hjelpe pollinatorene i nærområdet til søken etter mat, eller om du drives av å sikre ditt lokale biomangfold, så er det en særs god idé å sikre at det blomstrer der du er.

Snitt01
Reportasjer

Blomsterbonden

Da tollbeskyttelsen forsvant kollapset blomsterbransjen i Norge. Heldigvis dukker det nå sakte men sikkert opp nye produsenter som tar opp kampen mot langreiste og tungt sprøytede roser. – Det er jo vakkert å dyrke blomster, men det er også ekte arbeid, sier Katinka Kilian ved Undeland Gard. Hun håper både grossister, blomsterdekoratører og forbrukere får opp øynene for økologiske snittblomster.

Fjordbruket 02
Reportasjer

Fjordbruket

Omkrinsa av fjord og kystlynghei på Fjellværøya i Hitra finn du Fjordbruket. Her møter du Anne Trætteberg Reitan (25) som gjev inntrykk av å vere ei dame med energi, draumar og tæl til å realisere dei.

Alle egg 0
Reportasjer

Alle egg i samme kurv

Til enhver tid lever det over 30 milliarder produksjonshøns her i verden. Om lag en tredjedel er verpehøns, resten er broilere. Og nesten samtlige kommer fra to enorme avlsselskaper. Hvordan havnet vi her?

Jeg vet en deilig skolehage02
Reportasjer

Jeg vet en deilig skolehage

Er det plass til blomsterbed og grønnsakshager på timeplanen i norske skoler og barnehager? Møt lærerne som har mer jord enn kritt under neglene.

Mikrohus03
Reportasjer

Fra avfallsplank til mikrohus

Hva det er som får folk til å bygge noe så smått, selge alle tingene sine og flytte inn i et mikrohus?

Gronn bolig0
Reportasjer

Velkommen inn – skal vi heller gå ut?

90 prosent av livet tilbringer vi innendørs. Er det frivillig? Er vi fanget? Hvis vi forblir innendørs, hvordan samtidig leve grønt og også ta vare på naturen?

Opaker jul
Reportasjer

Økologiske juletrær, såklart!

Når ekteparet Omsteds kunder lar juletreet stå til februar, da får de bekreftet at kvalitetsjuletrær definitivt ikke trenger sprøytegift og kunstgjødsel. Marihøner og sauer, derimot, er gode hjelpere i juletrefeltet på Opaker gård.

Gir gass 1
Reportasjer

Gir gass – så avløpsvann kan bli til øl

Brukt, skittent vann kan bli til godt og leskende øl. Kan den samme metoden benyttes slik at skittent vann kan trylles til drikkevann? Ja, mener renovasjonsbransjen. Sekundær råvarebehandling og gjenbruk av CO2 er ikke et stunt, men kanskje selve fremtiden.

Ringve IMG 9205
Reportasjer

Frukt- & bærekraft

Glassepler, surkirsebær og sviskeplommer, gule bringebær og stikkelsbær. Det er et lokalt utvalg av gamle sorter som inngår i den nye frukt- og bærsamlingen i Ringve botaniske hage i Trondheim.

Oxney vin 4
Reportasjer

Skiftende klima utvider vinkartet

Norske Kristin Syltevik driver Storbritannias største økologiske vingård og serverer oss smaken av fremtiden. Skal det være et glass musserende Sussex?

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56