Råvarer Den glemte grønnsaken Kvann finnes i store deler av landet, og er rene vidunderveksten både som medisinplante og til matauk. Lær om hvordan denne nytteplanten har blitt brukt i samisk kultur, og hvordan den kan benyttes i dag.
Råvarer Sopp for nybegynnere Alt du trenger å vite for å kickstarte soppsesongen som nybegynner. Og du, soppsesongen starter allerede i juni.
Råvarer Vin for fremtiden Interessen for mer naturlig tilvirkede viner har eksplodert, men dessverre er ikke all vinproduksjon like bærekraftig. Innovative vinmakere utfordrer resten av bransjen til å tenke nytt.
Råvarer Vår i eplehagen Om du planlegger å sette sider til høsten er det på tide å gjøre forarbeidet nå. Men hvordan var nå dette med å tynne greinene og ikke minst, hvordan tynner man i eplekartene?
Råvarer Løkurt til folket Den er like anvendelig som hvitløk, og har ufortjent druknet litt i de siste årenes ramsløkhype. La dette bli våren for å gjenoppdage løkurten.
Råvarer Brennesle: Den ultimate smaken av vår Brennesle og andre ville vekster var nødmat i krigstider. I dag anses nyttevekstene som gourmetmat. Brennesle er på sitt beste om våren – hva venter vi på?
Råvarer Tapping av bjørkesevje I april kan du tappe nesten så mye du vil av sunn og næringsrik saft, rett fra bjørketreet.
Råvarer Champagne, nei sider! Epleavlingene er små i år, men smaken av Hardanger enda søtere og mer konsentrert enn ellers. La 2020 bli året du velger sider både i og til julematen.
Råvarer Sild ikke lenger bærekraftig Norsk sild har mistet miljøsertifiseringen MSC. – Suspensjonen vil påvirke norske fiskere og selskaper, men er politikernes skyld, mener MSC.
Råvarer Bravo for Brassica Fra middelalderen og opp til vår tid har denne store familien av farge- og smaksrike matplanter holdt mangelsykdommer fra døren, og gitt oss nordboere både festmat og sikringskost. Hva er historien til de norske sortene og hvordan kan vi dyrke dem selv?
Råvarer Siderens mange sider En favorittdrue eller ølstil er trolig godt etablert hos mange av oss. Men vet du at det også finnes et hav av ulike sidervarianter? Her gir pommelier Thomas Digervold oss en introduksjon i de vanligste sidertypene i Norge slik at du kan finne en sider etter din smak.
Råvarer Kunsten å sanke For sankeekspert Gaute Vindegg er det en tradisjon å besøke det vennskapelige pæretreet og det strabasiøse hasselbuskaset. Nå har han sammen med Arild Eriksen og Kristin H. R. Nielsen og en stor gjeng samarbeidspartnere gjort det litt enklere for oss nybegynnere å sanke mer.