Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Bier Elisabeth Fagerland
Råvarer

Mytisk mjød

Mjødbrygging er anarki – det finnes ikke regler, alt er lov. Gjør honning og vann til vin som en naturens alkymist. En nybegynners erfaring.

Olena Sergienko Tw Zewn Gdxe M Unsplash
Råvarer

Vill drikke av ville vekster

Våren er den beste tiden for å sanke ville vekster, for det er de unge skuddene vi helst vil ha. Vi kan selvsagt sanke gjennom sommeren og høsten også, alt ettersom hva vi sanker. Ville vekster kan brukes i deilige salater og andre matretter, men de kan også bli til aromatisk og frisk drikke. Her er noen forslag til ville drikker.

Gjeddefiske i Siljan
Råvarer

På jakt etter gjedda

Fisker du gjedde skal hodet spikres på veggen til skrekk og avsky, ifølge gjeddefiskere. Skikken sier litt om ryktet til denne rovfisken. Noen rynker på nesa av gjedda, men det er en utmerket matfisk. Vi dro til Telemark for å fiske den beryktede gjedda.

Kokegrop Foto Bodil Gilje
Råvarer

Fisk i kokegrop

Om du får fisk på tur kan du tilberede denne i kokegrop, slik mennesker har gjort det i tusener av år. Alt du trenger er et bål, steiner og noen egnede planter.

The Northern Company
Råvarer

Slik høster du tang og tare selv

Hele kysten bugner av gratis mat: tang og tare. Vi har tatt en prat med The Northern Company og Lofoten Seaweed og satt sammen en miniguide for høsting av algene.

Soap 1509963 1280
Råvarer

Hjemmelaget såpe

Lager vi såpene selv har vi full kontroll på ingredienser, og i tillegg unngår vi unødvendig emballasje. Her er en oppskrift for nybegynneren.

Bakt Sellerirot
Råvarer

Den økologiske julematen

Økologisk, råvarebasert og grønt; her er Ren Mats favorittoppskrifter til julefrokost, julemiddag, julekaker og dessert.

Web 2019 08 Skogssopp Fotograf Lise Von Krogh 02
Råvarer

Tre gode grunner til å plukke sopp

Sopp er sunt, det er matauk og mosjon. Ernæringsbiolog Lise von Krogh gir oss noen harde ernæringsfakta og tips til konservering.

Epleillustrasjon Crop
Råvarer

Epletid

De norske eplene er i sesong, og har gjennom en lang vekstperiode utviklet syrlighet og sødme som balanserer på kanten av det perfekte. Norske epler er i verdensklasse og det er mye som skal til for å slå smaken.

190807 Sauegryte 03 Ase Kongsvik
Råvarer

Slik tilbereder du sau

Fårikål, rullepølse, pinnekjøt, smalahove... Kjøt av sau eller lam står sterkt i mattradisjonen vår. Kokk og kokebokforfatter Åse Kongsvik meiner at nokon rettar blir betre om ein byter ut lammet med sauen, ei undervurdert råvare.

ORGANIC WOOL Jean Marc Vieregge Unsplash
Råvarer

Varme i hver fiber

Fra innerst til ytterst, ingen elsker ull som oss. Norske ullgensere er kjent verden over, idrettsstjernene har egne kolleksjoner og det klirrer i strikkepinner overalt. Lokalt og bærekraftig er tidsriktige ord for mat – i stadig større grad gjelder det for ull også.

Korn Emma Gerritsen
Råvarer

Ny forskning på gammelt korn

Der emmer har vært dyrket i over 8000 år ble hvetesorten Mirakel godkjent for produksjon for seks år siden. Hvorfor utvikler vi nye kornsorter?

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56