Råvarer Probiotiske supper Fermentering er blant våre eldste konserveringsteknikker. Det øker smaksopplevelsen, og får fram ingrediensenes unike karakter. Fermenterer vi lokale råvarer kan vi spise nærprodusert mat hele året.
Råvarer Slik smaker du på sider Akkurat som med vin kan det høyne opplevelsen om du setter ord på hva sideren lukter, smaker og minner deg om.
Råvarer Tre tegn som splitter en hel bransje Svoveldioksid (SO2) dannes naturlig i små mengder under vinproduksjon, men er det greit å tilsette ekstra og fortsatt kalle produktet naturvin? De tre små bokstavene skaper indre splid i naturvinbransjen.
Råvarer Den glemte grønnsaken Kvann finnes i store deler av landet, og er rene vidunderveksten både som medisinplante og til matauk. Lær om hvordan denne nytteplanten har blitt brukt i samisk kultur, og hvordan den kan benyttes i dag.
Råvarer Sopp for nybegynnere Alt du trenger å vite for å kickstarte soppsesongen som nybegynner. Og du, soppsesongen starter allerede i juni.
Råvarer Vin for fremtiden Interessen for mer naturlig tilvirkede viner har eksplodert, men dessverre er ikke all vinproduksjon like bærekraftig. Innovative vinmakere utfordrer resten av bransjen til å tenke nytt.
Råvarer Vår i eplehagen Om du planlegger å sette sider til høsten er det på tide å gjøre forarbeidet nå. Men hvordan var nå dette med å tynne greinene og ikke minst, hvordan tynner man i eplekartene?
Råvarer Løkurt til folket Den er like anvendelig som hvitløk, og har ufortjent druknet litt i de siste årenes ramsløkhype. La dette bli våren for å gjenoppdage løkurten.
Råvarer Brennesle: Den ultimate smaken av vår Brennesle og andre ville vekster var nødmat i krigstider. I dag anses nyttevekstene som gourmetmat. Brennesle er på sitt beste om våren – hva venter vi på?
Råvarer Tapping av bjørkesevje I april kan du tappe nesten så mye du vil av sunn og næringsrik saft, rett fra bjørketreet.
Råvarer Champagne, nei sider! Epleavlingene er små i år, men smaken av Hardanger enda søtere og mer konsentrert enn ellers. La 2020 bli året du velger sider både i og til julematen.
Råvarer Sild ikke lenger bærekraftig Norsk sild har mistet miljøsertifiseringen MSC. – Suspensjonen vil påvirke norske fiskere og selskaper, men er politikernes skyld, mener MSC.