Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
PROBIOTISKE SUPPER NADIN MARTINUZZI REN MAT NR 41
Råvarer

Probiotiske supper

Fermentering er blant våre eldste konserveringsteknikker. Det øker smaksopplevelsen, og får fram ingrediensenes unike karakter. Fermenterer vi lokale råvarer kan vi spise nærprodusert mat hele året.

Kevin kelly P Pne S Bqf CCU unsplash
Råvarer

Slik smaker du på sider

Akkurat som med vin kan det høyne opplevelsen om du setter ord på hva sideren lukter, smaker og minner deg om.

Etikett
Råvarer

Tre tegn som splitter en hel bransje

Svoveldioksid (SO2) dannes naturlig i små mengder under vinproduksjon, men er det greit å tilsette ekstra og fortsatt kalle produktet naturvin? De tre små bokstavene skaper indre splid i naturvinbransjen.

Strandkvann
Råvarer

Den glemte grønnsaken

Kvann finnes i store deler av landet, og er rene vidunderveksten både som medisinplante og til matauk. Lær om hvordan denne nytteplanten har blitt brukt i samisk kultur, og hvordan den kan benyttes i dag.

Granmatriske Per Marstad
Råvarer

Sopp for nybegynnere

Alt du trenger å vite for å kickstarte soppsesongen som nybegynner. Og du, soppsesongen starter allerede i juni.

Dido og Jur fra Vinyes Tortuga
Råvarer

Vin for fremtiden

Interessen for mer naturlig tilvirkede viner har eksplodert, men dessverre er ikke all vinproduksjon like bærekraftig. Innovative vinmakere utfordrer resten av bransjen til å tenke nytt.

Esmee batchelor 4tp V Xh BMTG0 unsplash
Råvarer

Vår i eplehagen

Om du planlegger å sette sider til høsten er det på tide å gjøre forarbeidet nå. Men hvordan var nå dette med å tynne greinene og ikke minst, hvordan tynner man i eplekartene?

LOKURT FOTO LENE JOHANSEN
Råvarer

Løkurt til folket

Den er like anvendelig som hvitløk, og har ufortjent druknet litt i de siste årenes ramsløkhype. La dette bli våren for å gjenoppdage løkurten.

BRENNESLE FOTO LENE JOHANSEN
Råvarer

Brennesle: Den ultimate smaken av vår

Brennesle og andre ville vekster var nødmat i krigstider. I dag anses nyttevekstene som gourmetmat. Brennesle er på sitt beste om våren – hva venter vi på?

Tapping av bjorkesevje Foto Sanna Bergmann Markussen Fosen Folkehogskole
Råvarer

Tapping av bjørkesevje

I april kan du tappe nesten så mye du vil av sunn og næringsrik saft, rett fra bjørketreet.

Morten tungesvik foto Kristin Jorgensen
Råvarer

Champagne, nei sider!

Epleavlingene er små i år, men smaken av Hardanger enda søtere og mer konsentrert enn ellers. La 2020 bli året du velger sider både i og til julematen.

Fotograf Grethe Hillersoy Copyright Norges Sjomatrad
Råvarer

Sild ikke lenger bærekraftig

Norsk sild har mistet miljøsertifiseringen MSC. – Suspensjonen vil påvirke norske fiskere og selskaper, men er politikernes skyld, mener MSC.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Oikos
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Slipp oss til!

Utfordringene med å komme inn i landbruket står i kø for de som ønsker seg dit utenom den tradisjonelle odelsveien. I vårutgaven ser vi på barrierer og muligheter for de som er unge, kommer fra en annen utdannings- eller yrkesbakgrunn, er innvandrere eller minoriteter. Hva må endres for å sikre landbruket som en levedyktig yrkesvei?

Kjøp Ren Mat

Ren Mat nr47 framside