Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Eiker Olfabrikk
Intervjuer

Ufiltrert og økologisk

Det kommer mye bra øl fra norske bryggerier, men lite økologisk. Vi dro til Mjøndalen for ufiltrert, økologisk og godt håndverk hos Eiker Ølfabrikk – Norges største og første økologiske ølbryggeri.

Tibi2
Intervjuer

Probiotisk vannkefir

Vill og uregjerlig, probiotisk og boblende – det er Tibi det.

Sitron Unsplash
Helse

Giftstoffrester – et problem i økologisk mat?

Er bagatellisering fra media og myndigheter årsaken til lav omsetning av økologisk i Norge? spør forfatter Eva Fjeldstad i dette debattinnlegget.

Villbrygg Cornelia Vanessa3 Foto Herman Dreyer
Intervjuer

Fuglekvitter på flaske

Levende brygg på flaske med stedegne nordiske smaker – ikke rart den er å finne på restauranter i Oslogryta som Maaemo, Brutus og Kontrast.

Bier Elisabeth Fagerland
Råvarer

Mytisk mjød

Mjødbrygging er anarki – det finnes ikke regler, alt er lov. Gjør honning og vann til vin som en naturens alkymist. En nybegynners erfaring.

Ask Brygghus Fotograf Nicki Twang W3 A0879
Intervjuer

Alkoholfri brygging

Alkoholfri drikke er den nye sorte. Møt bryggeriet som vil revolusjonere drikkebransjen.

Ku01 Foto Kathrine Kinn
Reportasjer

Melkeveien

Fra å være en sentral skikkelse i skapelseshistorien, fremstilles kua nå som selve symbolet på dommedag. Melkeglassene våre fylles stadig oftere av plantebasert alternativer. Må Audhumla vike, eller representerer det nye markedet en mulighet næringen kan dra nytte av?

Olena Sergienko Tw Zewn Gdxe M Unsplash
Råvarer

Vill drikke av ville vekster

Våren er den beste tiden for å sanke ville vekster, for det er de unge skuddene vi helst vil ha. Vi kan selvsagt sanke gjennom sommeren og høsten også, alt ettersom hva vi sanker. Ville vekster kan brukes i deilige salater og andre matretter, men de kan også bli til aromatisk og frisk drikke. Her er noen forslag til ville drikker.

Birokting Renmat
Reportasjer

Verdens sterkeste bier

Fra 2021 blir det innenfor EØS og EUs grenser åpnet for at bikuber kan fraktes fritt mellom landene. Birøktere over hele landet har mobilisert, og opposisjonen på Stortinget ber regjeringen sørge for at Norge får et unntak fra regelverket.

Birokting Foto Nadin Martinuzzi Renmat 3
Reportasjer

Perfekte samfunn

Jeg våger å kalle et bisamfunn perfekt fordi alle innbyggerne har en viktig livsoppgave. De er arbeidsomme og målbevisste, de viser sjelden aggressivitet med mindre de blir angrepet, de holder sammen. Og, det er bruk for alle, helt til det siste.

Ask Gard Glorud Foto Jo Straube
Meninger

Kjenn din bonde

– La oss være bedre forberedt når neste​ krise inntreffer ved å tenke helhetlig. Kan koronapandemien bli starten på et grønt skifte i jordbruket, spør Maren Langsbakken Wiger, leder i Buskerud Bonde- og Småbrukarlag. Nå åpner Buskerud Bonde og Småbrukarlag utstillingen "Kjenn din bonde" som skal gi mersmak på å bli kjent med dine lokale økobønder.

Lukasz Szmigiel 2 Shv Y8 Lf6L0 Unsplash
Meninger

Feminisme og økofilosofi

Finnes det en spesifikk feministisk, grønn politikk? Nei, mener Agnes Bolsø. Men vi bør likevel ha en feministisk bevissthet når vi tenker grønt skifte.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

De små ting

I høstutgaven av Ren Mat ser vi på de små ting – fra jordmikrober til krekling og småbrukere som satser nært. Vi møter Barbro Raen Thomassen i kjøkkenhagen, snakker om økologi med Tor Jacob Solberg og blir med inn i minihus. Kanskje er det nettopp i detaljene vi finner de store svarene?

Kjøp Ren Mat

Skjermbilde 2025 08 27 kl 21 59 48