Helse

Forny huden med bær

Bær er en naturlig og trygg kilde til kraftfulle vitaminer og komponenter for kroppen vår. Bringebær, nype, jordbær, tindved og andre liknende bær er råvarer som lenge har blitt dyrket i Norge og i Europa. De siste ti årene har også oljer fra disse bærene blitt brukt i hudpleie. Økologiske bærfrøoljer har nemlig enorme fordeler for hudhelsen vår.
1 rgb
Hudpleie er som mat. Den skal være ren og sunn, mener produsenten av hudpleieserien Garden Bushes.
Annonsørinnhold

Huden vår har et beskyttende fettlag av lipider som skal beskytte mot kulde, vind, varme og forurensning. Vi kan si at vårt øverste hudlag, epidermis, består av et isolerende lipidskall, som dekke hele kroppen vår. Hvis dette skallet blir skadet, kan huden miste beskyttelsesfunksjonen. De dype lagene i huden blir mer utsatt for påvirkning fra miljøet og mister også lettere fuktigheten. Det er derfor huden vår kan bli tørr og sensitiv. Her kommer plantebasert hudpleie inn, som nettopp kan bidra til å gjenopprette huden. Her kan du lese hvordan.

Naturlige bærfrøoljer er rike på fettsyrer og likner dem vi finner igjen i huden vår. De har derfor en unik egenskap til å gjenopprette hudbarrierefunksjonen i motsetning til kunstige og syntetiske oljer, som ofte brukes i hudpleie. Hudpleieserien Garden Bushes har få og naturlige ingredienser som ofte dyrkes i Norge for å vise fram disse gode egenskapene bærene har, også for huden.

Naturlige bærfrøoljer er rike på fettsyrer og likner dem vi finner igjen i huden vår.

Bringebærfrøolje (*Rubus Edaeus Seed Oil) er en magisk ingrediens for stresset hud. Den tar skånsomt hånd om irritert, betent og allergisk utsatt hud. Eksepsjonelt høyt innhold av vitamin E og linolsyre gjør bringebærfrøolje til en svært gunstig pleie for aldrende hud. Det absorberes dypt inn i epidermis og føles ikke fet på huden.

Det ekstraordinære tindvedbæret (*Hippopae Rhamnoides Fruit Pulp Extract) inneholder unike regenererende og antiinflammatoriske egenskaper. Det er beroligende for huden og gir dessuten en naturlig glød.

Nypefrøolje (*Rosa Canina Fruit Oil) er den primære ingrediensen i det naturlig tretinoin, en medisinsk krem mot arr fra akne og solskader. På grunn av sitt høye innhold av vitamin A, er nypefrøolje et førstevalg for naturlig behandling av pigmentflekker, arr og små rynker.

Hudpleie er som mat. Den skal være ren og sunn.

I vår norske, naturlige hudpleieserie Garden Bushes bruker vi disse ingrediensene sjenerøst, sammen med andre luksuriøse terapeutiske oljer. Som for eksempel i Daily Moisturizer og Daily Nourishing Oil Serum, som er effektive for å gjenopprette tørr og sensitiv hud, og beskytte mot kulde og vind. Vi velger alltid etiske ingredienser fra lokale europeiske produsenter til våre produkter. Hudpleie er som mat. Den skal være ren og sunn.

Besøk våre nettsider for å ta en tur i hagen, lære om bærenes kraft og for å unne deg noe godt!

gardenbushes.com

Det er enkelt å lage en oljeblanding for tørr hud med rene bæroljer. For å lage 50 g av en oljeblanding trenger du:

28 g mandelolje (*Prunus Amygdalus Dulcis Oil)
10 g bringebærfrøolje (*Rubus Edaeus frøolje) fruktolje
8 g nypeolje (*Rosa Canina)
2 g vitamin E (*Tocopherol)
2 g tindvedekstrakt (*Hippopae Rhamnoides Fruit Pulp Extract)

Vei ingrediensene på en kjøkkenvekt.

  • Bland det grundig ved romtemperatur i hetteglasset og overfør blandingen til et glass eller en liten flaske.
  • Masser noen dråper inn i ren og våt hud for å låse fuktigheten og nyte kraften i bærene!

*Botanisk navn og/eller internasjonal nomenklatur kosmetisk ingrediens (INCI)

Konseptet Garden Bushes startet under utviklingen av vitamin C-teknologien på ShareLab, på Forskningsparken og er sponset av Aker BioMarine.

Flere artikler