Meninger Bryr du deg om hva husdyra spiser? Ønsker vi et norsk landbruk som kan dokumentere at vi bruker norske fôrressurser og som sikrer lokale kretsløp, trenger vi merkeordninger som Grasbasert, skriver Peter Møller.
Reportasjer Vil du jobbe i Ren Mat? Ren Mat leter nå etter en journalist/redaksjonsmedarbeider i 30 prosent stilling ut 2023 med mulighet for forlengelse/utvidelse.
Intervjuer Podkast: Gry Hammer om dypøkologi, kjøtt vs. vegetar og bærekraftig kosthold på norsk - Jeg har en liten veganer i hjertet, sier Gry Hammer. Samtidig mener hun at det å ikke spise kjøtt er å koble seg fra naturen og livsprosessene. Hør podkast her.
Meninger En kvekeelskers bekjennelser Med en kropp som en kongekrabbe og en militant strategi borer den seg gjennom alt på sin vei, uten nåde, med sine spisse utløpere. Kveke i kjøkkenhagen er ingen spøk.
Reportasjer Podkast: Ville vekster med Jørgen Ravneberg Kokk, sankekonge og forfatter Jørgen Ravneberg
Artikkel Podkast: Maja Skogstad om markedsføring mot barn, matmakt og skam Maja Skogstad jobber for å endre matmiljøet slik at flere foreldre kan ta informerte valg i butikken og flere barn kan vokse opp friske. Vi snakker med henne om markedsføring mot barn, falske dilemma og matmakt. Hør podkastepisoden her.
Meninger Styrker vi kvinnene, styrker vi landbruket Kvinnelige bønder i utviklingsland er nøkkelen til å utrydde sult. Med sterke kvinner i spissen bør Norge øke innsatsen for å styrke kvinners posisjon i landbruket.
Artikkel Ny sprøytegiftliste: – Bør få varsellampene til å blinke kraftig Funn i alle ti prøver av importert rips. Se årets oversikt over sprøytegift i mat.
Reportasjer Ny podkast: Dyrk mat, ikke plen med Delås gård Camilla og Raymund Lester-Watvedt gikk fra hamsterhjulet til å være langt på vei sjølberga på et småbruk de ble fortalt var for lite til matproduksjon. Hør episoden her!
Artikkel Sulten på kjøttkaker og fransk løksuppe Selv om suksessen har rot i Instagram-kontoen @sultnegutter, har mat-influenserne Magnus Liøkel og Ole Kristian Samuelsen troen på mindre skjermtid og mer tid til å lage mat.
Artikkel Kjærleik i årstider … Hjå meg kjem ordet som to minne. Eit andlet, og ein stad. Besten min, og ein fjellheim i Modalen.
Intervjuer Det trengs nytt blod i landbruket De er dyre og trolig ikke på det åpne markedet. Hvordan klarer folk uten odel å få tak i en gård? I denne intervjuserien snakker vi med småbrukere som klarte det. Først ut er Polarhagen.