Han startet i restaurantbransjen allerede som 13-åring, i dag er Jørgen Ravneberg en av landets mest entusiastiske talspersoner for mat fra ville vekster, og en kokk som dyrker kortreist og bærekraftig mat.
Vi snakker med Jørgen om all den fantastiske maten vi kan finne helt gratis i parken, skogen og ved stranda, om hverdagen som kjøkkensjef på Kolonihagen, hvordan det å jobbe på en trestjerners Michelin-restaurant i Frankrike skiller seg fra kokkehverdagen i Norge, om hans foretrukne ville vekster og hvilke retter han bruker dem.
Noen høydepunkter fra episoden:
- Hvordan komme i gang som nybegynner på sanking?
- Tre favoritter blant ville vekster og hvor vi kan plukke dem.
- Hva Jørgen synes om nordmenns sankeskikk.
- Arbeidsmiljøet på Michelin-restauranter versus Norge.
- Matfilosofien på Kolonihagen
- Hvorfor norske bønder og matproduksjonen trenger flere insentiver og bedre inntekt.
Lytt til episode #24 med Jørgen Ravneberg her: