Gry Hammer foto Nadin Martinuzzi
Intervjuer

Podkast: Gry Hammer om dypøkologi, kjøtt vs. vegetar og bærekraftig kosthold på norsk

- Jeg har en liten veganer i hjertet, sier Gry Hammer. Samtidig mener hun at det å ikke spise kjøtt er å koble seg fra naturen og livsprosessene. Hør podkast her.

Gry Hammer er forfatter, foredragsholder, journalist, yogalærer, blogger og gründer. Hun beskriver seg selv som «notorisk opptatt av» moder jord, og det å se på mennesket og naturen som en helhet.

Som talsperson for kraft, fermentert mat, økologisk og råvarenær mat, deler Gry kunnskap fra Instagram via kurs til webinarer og bøker. Hun er nå aktuell med sine 11 bok i rekken; «Gladere mage, gladere deg», hvor vi lærer hvordan vi kan få en roligere mage gjennom å bedre tarmfloraen – vårt indre landskap.

Vi snakker med Gry om hennes egen helsereise, hvorfor lever er perfekt mat, hvordan gode intensjoner kan gi låste narrativer i kostholdet, og hvordan hun kan se på seg selv som «veganer i hjertet» og samtidig mene at det å ikke spise kjøtt er å koble seg fra naturen og livsprosessene.

Vi får også hører mer om;

🎧Hva Gry alltid har i kjøkkenskap og fryser.

🎧Hvorfor fermentering av mat er logisk, men livsstil og følelser er minst like viktig.

🎧Sprøytegift i mat, «Skitten Nitten-lista» og gode samtaler med konvensjonelle bønder.

🎧 Hvorfor vi ikke kommer noen vei ved å se på menneskeheten som et problem.

🎧Hvordan vi kan drive internasjonal handel på en bærekraftig måte.

🎧 Hvorfor det ikke hjelper å mase eller misjonere når familien spiser dårlig mat.

Lytt til episoden her:

Flere artikler