Ren Mat podkast er tilbake med sesong tre, og den starter med en inspirerende kraftsalve fra folka på Delås gård. Camilla og Raymund Lester-Watvedt tok turen for å snakke med oss om hvordan de hoppet av hamsterhjulet for å ta over et småbruk de ble fortalt at var for lite til matproduksjon - rett og slett ikke brukanes til stort!
I dag bugner plassen av mangfold; frukt, bær, nøtter og grønnsaker. Beitehøns rydder og gjødsler i fruktlundene og spælsauflokken rydder i skogen. Familien er langt på vei selvforsynt og overskuddet selges gjennom direktesalg.
Camilla og Raymund er brennende engasjert i lokal norsk matproduksjon og de gode ringvirkningene det har på lokalsamfunn og matsikkerhet – og de er ikke redde for å si hva de mener om saken.
Vurderer du å hoppe av hamsterhjulet selv eller er interessert i å bli mer selvforsynt er dette episoden for deg.
Noe av det vi snakker om er;
* Fra utmattelse og panikkangst til å jobbe ute og finne mening.
* Tips til når dama vil flytte på landet og dyrke, men mannen holder igjen.
* Hvorfor insektene er borte fra grillen på bilen.
* Trenger vi egentlig asparges i januar?
* Hvorfor vi bør ha mer enn én sort epletrær.
* Og er det innafor å tape skoene med Gaffa-tape?