Camilla og Raymund
Raymund og Camilla Lester-Watvedt forlot storbylivet for å bønder på Delås gård i Østfold. I Ren Mat podkast snakker vi med dem om trolig lærerik, morsom og inspirerende prat om hvordan de har gått fra hamsterhjulet til å være langt på vei sjølberga på et småbruk de ble fortalt var for lite til matproduksjon.
Reportasjer

Ny podkast: Dyrk mat, ikke plen med Delås gård

Camilla og Raymund Lester-Watvedt gikk fra hamsterhjulet til å være langt på vei sjølberga på et småbruk de ble fortalt var for lite til matproduksjon. Hør episoden her!

Ren Mat podkast er tilbake med sesong tre, og den starter med en inspirerende kraftsalve fra folka på Delås gård. Camilla og Raymund Lester-Watvedt tok turen for å snakke med oss om hvordan de hoppet av hamsterhjulet for å ta over et småbruk de ble fortalt at var for lite til matproduksjon - rett og slett ikke brukanes til stort!

I dag bugner plassen av mangfold; frukt, bær, nøtter og grønnsaker. Beitehøns rydder og gjødsler i fruktlundene og spælsauflokken rydder i skogen. Familien er langt på vei selvforsynt og overskuddet selges gjennom direktesalg.

Camilla og Raymund er brennende engasjert i lokal norsk matproduksjon og de gode ringvirkningene det har på lokalsamfunn og matsikkerhet – og de er ikke redde for å si hva de mener om saken.

Vurderer du å hoppe av hamsterhjulet selv eller er interessert i å bli mer selvforsynt er dette episoden for deg.

Noe av det vi snakker om er;

* Fra utmattelse og panikkangst til å jobbe ute og finne mening.
* Tips til når dama vil flytte på landet og dyrke, men mannen holder igjen.
* Hvorfor insektene er borte fra grillen på bilen.
* Trenger vi egentlig asparges i januar?
* Hvorfor vi bør ha mer enn én sort epletrær.
* Og er det innafor å tape skoene med Gaffa-tape?

Flere artikler